Dvě nehody jednoho auta během dvou hodin. V jedné události je řidič poškozený, v druhé podezřelý

24. říjen 2019 12:50

Kuriózní dopravní nehoda se stala ve středu 23. října 2019 v 19:00 na silnici I/11 v ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové, která měla souvislost s předchozí nehodou. Při té řidič osobního vozidla značky Peugeot 206 v 17.00 na příjezdu do Hradce Králové nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním brzdícím osobním vozidlem značky Škoda Octavia a narazil do něho.

Škodovka vlivem nárazu narazila do dalšího auta značky Nissan Qashaqai, a to zase do přívěsu zapojeného za autem zn. Opel Zafira, které zastavilo z důvodu stojící kolony vozidel. Kromě dvou osob z nissanu, které utrpěly lehké zranění, nikdo další zraněn nebyl.

Čtěte také

U všech řidičů vyšla zkouška na požití alkoholu negativně. Škoda na všech vozidlech byla odhadnuta na 320 tisíc korun.

Dvacetiletý řidič peugeotu, který je podezřelý z přestupku nedodržení bezpečné vzdálenosti, zavolal svému kamarádovi, který ho přijel s osobním autem značky Škoda Octavia odtáhnout.

Poškozené auto zapojili, ale před vyjetím se nedostatečně domluvili a řidič se s octávií rozjel, ačkoliv v taženém autě ještě nebyl řidič. Při vyjetí z vedlejší komunikace na hlavní silnici směrem na Blešno se tažený peugeot bez řidiče dostal do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem značky Suzuki Ignis, jehož řidič byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice.

Dvě nehody jednoho auta během dvou hodin. V jedné události je řidič poškozený, v druhé podezřelý

Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce s negativním výsledkem.

Na peugeotu z původních 40 tisíc narostla škoda o dalších 50 tisíc korun a u suzuki byla odhadnuta škoda na 50 tisíc korun. Škodovka poškozená nebyla. U obou poškozených vozidel policisté z důvodu závad zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Jelikož při obou nehodách došlo ke zranění některých účastníků, jsou nehody nadále v šetření hradeckých policistů.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související