Důležitá je každá surovina, kterou můžeme po použití znovu zpracovat. To platí také pro oleje a tuky

9. říjen 2022 07:39

Když se řekne třídění olejů, obvykle se lidem vybaví olej z pánve nebo z friťáku po smažení řízků či hranolků. Snad nejhorší variantou je ta, kdy použitou mastnou tekutinu vylijeme do  kuchyňského dřezu nebo do umyvadla. 

Naštěstí se už dnes taková neekologická likvidace olejů příliš "nenosí". Jsme prý zodpovědnější a nechceme přispívat k tukem ucpané kanalizaci.

Smažení měchuřinek

S Kurtem Deusem z Fabioproduktu, který rostlinné oleje nejen vyrábí, ale také zajišťuje jejich likvidaci a cestu k dalšímu využití, se při svozu použitého oleje v ulicích Jičína sešla redaktorka Vlaďka Wildová.

Spustit audio

Související