Dortem proti rakovině. Koupí cukrářských výrobků mohou lidé v Nové Pace přispět nemocným dětem

8. prosinec 2022 08:29

Vánoční lízátka, figurky z čokoládové hmoty, makronky a další dobroty. Právě zakoupením těchto cukrářských výrobků mohou lidé přispět nemocným dětem. Střední škola gastronomie a služeb v Nové Pace, konkrétně budoucí cukráři, se totiž zapojila do projektu Dortem proti rakovině a vytvořili bohatou nabídku sladkosti. 

Čtěte také

Na vánočních trzích si v Nové Pace mohou lidé zakoupit výtvory i dalších studentů a to truhlářů, pivovarníků nebo švadlen.

„Já zkusím tohle, to neznám. A ještě jedny tyto. Potom jeden balíček makronek. Když je to na takovou krásnou věc, tak není co řešit,“ říká paní Jana, která přijela na zdejší trhy od Nového Bydžova.

Hned se zastavila u stánku, který pomáhá nemocným dětem. A vybírá. „Vybrala jsem dvoje sušenky a makronky, které určitě sklidí úspěch. Já tedy přispívám i normálně, ale takto, když je to spojeno s nějakou dobrotou, tak je to moc pěkné.

Studentky druhého ročníku oboru cukrář tady obsluhují zákazníky. Jaký je zatím zájem? „Docela velký. Lidé kupují hlavně sněhové pusinky. Celý týden jsme na těchto dobrotách pracovali. Je to pro nás nová zkušenost, protože to jsou výrobky, které běžně neděláme.

Odbyt je velký, zákazníci zájem mají

Čtěte také

Ještě teď se stále cukroví vyrábí. „Ano, měli jsme lízátka ve tvaru medvídků a ty jsou už všechny pryč. Takže děláme ještě další medvídky a nějaké sněhové pusinky, říká ekonomka školy Markéta Cermanová.

Zásoby cukrovinek pomalu docházejí a je nutné zavolat na cukrářské dílny. „Ještě jednou, prosím tě, potřebujeme sněhové pusinky a medvídky.

Budoucí cukráři a také celá Střední škola gastronomie a služeb v Nové Pace pevně věří, že se jim pro nemocné děti podaří získat co možná nejvíce peněz.

Spustit audio

Související