Dopravu čeká o svátcích změna jízdních řádů. Vlaky i spoje MHD v Hradci Králové pojedou jinak

22. prosinec 2017

Hradecká městská doprava i České dráhy omezí na konci letošného roku své spoje. Se změnami musí lidé počítat jak na regionálních tratích tak na tratích dálkových. 

Cestující hradeckou městskou dopravou se musejí v průběhu posledního týdne roku připravit na omezený provoz jednotlivých linek Dopravního podniku Hradce Králové. Dočasné změny vejdou v platnost 24. prosince a potrvají až do 2. ledna příštího roku.

Přímo na Štědrý den budou autobusy a trolejbusy jezdit podle normálního jízdního řádu do 19 hodin. Více říká dopravně-technický náměstek dopravního podniku v Hradci Králové Vladimír Pejřil: „Na Štědrý den končí pravidelné linky v 19. hodin. A na linkách 2, 3, 7, 22, 24 a 27 jedou mimořádné spoje podle stanoveného jízdního řádu až do 24 hodin. Pak následuje plnohodnotná noční doprava beze změn. Stejně tak je provoz zajišťován i na Silvestra. Potom od 1.1.2018 na části linek zahajujeme v 6. hodin. To jsou linky 1, 3, 7, 9, 14 a 24."

První ranní spoj pardubické MHD se místy docela zaplní

O nadcházejících svátcích pojede méně vlaků Českých drah.

Na Štědrý den 24. prosince budou jezdit spoje jako ve svátek a mezi 16. a 19. hodinou bude postupně provoz většiny regionálních i některých dálkových vlaků utlumen.

Ve večerních hodinách nepojede ani řada vnitrostátních rychlíků. Více už říká z hradeckého centra Českých drah Tomáš Fiala: „Dne 24.12. a 31.12. je vlaková doprava utlumena na těch lokálních tratích už kolem 16. hodiny. Na více frekventovaných tratích je to 18. až 19. hodina. Dne 25.12. a 1.1. je to zase naopak. Večerní doprava jezdí a ranní doprava je omezena. Začíná se jezdit kolem 7. až 8. hodiny ráno."

Od 23. prosince do 2. ledna nejezdí ani školní autobusy a vlaky kvůli školním prázdninám.

autoři: Vendula Brdičková , baj
Spustit audio

Související