Dopravní omezení v Hronově

22. září 2010

S úplnou uzavírkou silnice v Žabokrkách na hlavním tahu Náchod - Hronov - Police nad Metují musí počítat řidiči od 4. května do 28. června. Autobusy budou stavbou projíždět až do 7. května. Od pátku 8. pak budou jezdit po objízdné trase. Objízdná trasa pro osobní automobily povede z Hronova přes Vysokou Srbskou. Autobusy, ty pojedou z Hronova na Rokytník, Velký Dřevíč a dál potom na Polici nad Metují. Nákladní automobily z Hronova na Stárkov, Českou Metuji, Žďár nad Metují a Polici. Řidiči musí na těchto trasách dbát při jízdě maximální opatrnosti. Dále bude zákaz parkování v hronovské ulici Dvorská, kudy budou moci projíždět pouze některé autobusové spoje na provizorní stání.

Společnost OREDO připravila pro všechny cestující informační letáky. K dispozici budou v autobusech a také na autobusových zastávkách. Plánuje se rovněž posílení vlakových spojů mezi Hronovem a Policí. A mimořádné zastavování některých dálkových autobusů ve Velkém Dřevíči a v Rokytníku.
S ohledem na komplikovanou dopravní situaci nabídne svoji pomoc také pečovatelská služba, a to všem seniorům a zdravotně postiženým z Velkého Dřevíče, Rokytníku a Žabokrk. Této úplné uzavírky využije také město Hronov v rámci revitalizace centra k opravě chodníků v Jiráskově ulici, která ale zůstane průjezdná. Zmíněná revitalizace centra Hronova, tak ta má být dokončena v měsíci červenci.

Spustit audio