Doprava v kraji: Komplikace na hlavní trase na Slovensko, silnici I/50 u Hradiště a uzavírky ve Zlíně

Také v tomto týdnu budou řidiče ve Zlínském kraji omezovat uzavírky na silnicích. A v železniční dopravě musí cestující počítat se zdržením a výlukami na některých tratích.

Zdržení čeká řidiče na silnici I/50 na obchvatu Uherské Hradiště.  Silničáři opravují úsek od křižovatky v Kunovicích opačným směrem po odbočku na Míkovice, měří asi 1,5 kilometru. Auta jezdí kyvadlově.

„Omezení bude pokračovat, pak se posuneme k Uherskému Brodu. Práce na obchvatu Veletin budou pokračovat celý srpen,“ uvedl ředitel správy Zlín Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

Už od pondělí začnou silničáři opravovat silnici III. třídy mezi obcemi Lechotice a Mysločovice, které jsou na hranicích Kroměřížska a Zlínska. Do úterý zde bude platit částečná uzavírka, ale od středy už tímto úsekem neprojedete vůbec. Objízdná trasa bude vedena přes obec Míškovice.

Také ve Zlíně platí několik uzavírek. Až do druhé poloviny srpna  je uzavřen kruhový objezd na Tyršově nábřeží, který vede k obchodnímu centru Čepkov. K obchodnímu centru se zajíždí nyní z nadjezdu Gahurova. Chodci, kteří jdou ve směru z centra města či od nádraží, musejí použít buď nadjezd, nebo lávku z Benešova nábřeží na ulici Čepkovská.

Stejně je uzavřena až do konce září ulice Česká na sídlišti Jižní Svahy, a to od křižovatky s ulicí Slezská až po ulici SNP.

Uzevřena bude také silnice mezi Oldřichovicemi a Karlovicemi na Zlínsku a to od 25. července. Objízdná trasa povede přes Pohořelice, Otrokovice, Zlín-Malenovice.

Na železnici musí cestující počítat s omezením na tratích mezi Valašskou Polankou a Horní Lidčí a také mezi Veselím nad Moravou a Starým Městem.

 

Omezení a uzavírky:

Kroměřížsko:

Holešov, křižovatka s Tovární ulicí: Částečná uzavírka z důvodu výstavby okružní křižovatky. Provoz je omezený rychlostí.

Soběsuky-Milovice: úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Cvrčovice, Zdounky, Soběsuky.

Sulimov: úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Vrbku, Bařice, Kvasice.

Chvalčov - Tesák - křiž. s MK Rajnochovice: úplná uzavírka pro vozy nad 7,5 tuny. Objízdná trasa je vedena přes obce Držková, Lukov, Fryšták, Holešov, Bystřice p. Hostýnem. Pro ostatní vozy je doprava řízena semafory.

Těšánky: Částečná uzavírka. Doprava je v jednom pruhů a řídí ji semafory.

Rymice: Úplná uzavírka. Objížďka je vedena přes Količín, Všetuly a Holešov, nákladní vozy s hmotností vyšší než 6 tun musejí jet přes Němčice, Hulín a Holešov.

Bystřice pod Hostýnem: ulice Dolní, úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena ulicemi Mlýnská, Nádražní. Mapa zde. Důvodem je přestavba mostu přes říčku Bystřičku.

Zlínsko:

Otrokovice směr Tlumačov, silnice 55: Pokračuje oprava mostu přes železniční trať. Objízdné trasy jsou značeny jak pro osobní auta, tak i pro nákladní zvlášť.

Zlín: Štípa, konkrétně Zámecká ulice ve směru na ZOO Lešná. Řidiči musejí využít objížďku, která je značena.

Luhačovice: ulice Hradisko, částečná uzavírka. Střídavý provoz 1 jízdním pruhem řízen světelnou signalizací

Uherský Ostroh, oprava mostu: Úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Veselí nad Moravou, Moravský Písek.

Uherskohradišťsko:

Pitín: úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Hostětín.

Zlechov: úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Buchlovice.

Traplice: Úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Jalubí, Staré Město, Huštěnovice a Sušice.

Uherský Ostroh, oprava mostu: Úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Veselí nad Moravou, Moravský Písek.

Vsetínsko:

Velké Karlovice, směr Soláň: úplná uzavírka pro vozidla nad 7,5 t. Objízdná trasa je vedena přes Bumbálku, Prostřední Bečvu, Hutisko-Solanec. 

Hovězí: částečná uzavírka. Střídavý provoz 1 jízdním pruhem řízen světelnou signalizací.

Karolinka, místní část Stanovnice: Oprava mostu. Doprava je vedena po objízdných trasách a řízena semafory

Ratiboř: Částečná uzavírka. Střídavý provoz 1 jízdním pruhem řízen ve 2 úsecích světelnou signalizací.

Valašská Bystřice: Částečná uzavírka. Doprava je svedena do jednoho jízdního pruhu a řízena kyvadlově pomocí světelné signalizace.

autor: rv
Spustit audio

Související