Doprava se v kraji vrací do běžného provozu. Vlakům a autobusům skončil prázdninový režim

12. duben 2021 09:09

Královéhradecký kraj s uvolněním protiepidemických opatření od pondělí 12. dubna plně obnoví provoz vlaků a autobusů. Dosud autobusy a vlaky jezdily jako o letních prázdninách, redukované byly i víkendové spoje. Omezení spojů kraj zavedl 8. března. 

Čtěte také

Dnešním dnem se uvolňuje část protiepidemických opatření. Opět tak začínají jezdit některé spoje v regionu, které musely být kvůli koronaviru omezeny. Například vlakům a autobusům v neděli skončil prázdninový režim.

„Od pondělí 12. dubna bude veřejná doprava v Královéhradeckém kraji fungovat podle platného jízdního řádu," říká mluvčí krajského úřadu Královéhradeckého kraje Michal Friček, který zároveň dodává, že touto změnou reagují nejen na konec nouzového stavu a s ním spojený zákaz přejíždění mezi okresy, ale především na částečný návrat některých dětí do škol.

Čtěte také

V sousedním Pardubickém kraji jezdí vlaky Českých drah na většině tratí podle pravidelného jízdního řádu už od úterý 6. dubna. Omezení zůstala jen u některých vlaků právě do Královéhradeckého kraje.

Nejezdila například část spěšných vlaků mezi Pardubicemi, Hradcem Králové a Jaroměří, jeden pár půlnočních vlaků mezi Hradcem Králové a Pardubicemi a jeden pár časně ranních vlaků mezi Týništěm nad Orlicí a Chocní. Tato omezení platila ale pouze do neděle 11. dubna.
„Informace o jízdních řádech najdou cestující na webu IDOS.cz a na krajském webu DopravaKHK.cz."

I MHD v Hradci Králové vrací některé spoje do běžného režimu

Čtěte také

„Od pondělí 12, dubna dochází k obnovení školní linek. Jedná se o linky číslo 5Š, 10Š, 12Š, 16Š, 23Š a 25Š. A v provozu bude také linka číslo 20, která zajišťuje rozvoz školních dětí z a do Vysoké nad Labem," upřesňuje informace Jan Svoboda, referent jízdních řádů Dopravního podniku města Hradce Králové.

Naopak noční linky zůstávají až do odvolání zastaveny.
„Noční linky 51, 52, 53 a 54. Jinak i nadále, a to až do odvolání, organizujeme v Hradci Králové provoz v režimu prázdnin."

To znamená, že se cestující v pracovních dnech budou i nadále orientovat v jízdních řádech podle druhého sloupce, který je nazvaný pracovní den, omezení dopravy MHD.

Spustit audio

Související