Dodnes mám z šašků hrůzu. Největší ale z těch mimo manéž. Omeletky s Halinou Pawlowskou

12. červen 2022

Halina Pawlowská neměla cirkusy příliš v oblibě už jako dítě. Na setkání s opičákem Fandou ale nikdy nezapomene. Poslechněte si dnešní Omeletky s cirkusovou náplní.

Když jsem byla dítě, připadala mi všechna zvířata v cirkuse moc velká a nešťastná. Úplně nejvíc mě ale děsil pološílený klaun. Hrůzu z šašků mám ostatně dodnes. Největší z těch, kteří nevystupují v manéži, ale v běžné realitě, doznává se ve svém pořadu Halina Pawlowská.

Opičí polibek

Nejznámější v Čechách je asi Cirkus Berousek. S panem Berouskem jsem se setkala při natáčení Banánových rybiček. Přivedl si s sebou šimpanze Ferdu. Opičák docela úhledně seděl při natáčení na červeném křesílku, ale pak se nahnul a políbil mne do dekoltu.

Pan Berousek se smál, že je to legrace. Ale nebyla to tak úplně pravda, protože mě to opravdu hodně bolelo a cucflek jsem v dekoltu měla asi měsíc. Dva dny po natáčení jsem si přečetla v tisku, že cirkus Berousek daroval šimpanze Ferdu pražské zoo, protože Ferda dál nemohl setrvávat v cirkuse kvůli nezvladatelnosti. A když jsem si přečetla tohle, tak jsem si řekla: ,Teda, holka, ty jsi měla štěstí, že tě ten opičák jenom líbal!‘

Chlupatá teta

V rodině jsme měli z babiččiny strany jednu bohatou tetu. Poměrně brzy ovdověla, a tak si užívala života. Měla ale jedno velké trápení. Byla na celém těle dost chlupatá včetně černého knírku pod nosem.

Jednou do města přijel cirkus. Teta se šla podívat na představení, kde se zapovídala s jednou světskou. Dostala od ní lahvičku zapáchajícího roztoku, který měl údajně všechny nežádoucí chlupy zlikvidovat jednou provždy. Moc tomu nevěřila, ale nakonec si roztokem potřela jednu nohu a jednu ruku. A skutečně... Do rána všechny chlupy namazané tou vodičkou vypadaly. Teta celá nadšená, že dokončí proceduru na zbytku těla, udělala rychlý pohyb a lahvičku rozbila. Rozběhla se tedy k cirkusu, ale cirkus už tam nebyl.

„Protože se ale preparát ukázal být velmi účinný, vydala se teta na cestu po Evropě, aby cirkus našla. Nakonec se jí to nepovedlo, viděla ale zato spoustu zemí. Umřela s jednou nohou a rukou zcela holou a druhou rukou a nohou porostlou hustými černými chlupy.

V Omeletkách ještě zazní příběh posluchačky Evy Hofmannové Horor. Halina Pawlowská přidá recept s cirkusovým názvem hopl popl.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , opa
Spustit audio

Související