Do Broumova a Choustníkova Hradiště putuje pomyslné zlato pro krajské stavby roku

6. prosinec 2016

Výsledky 13. ročníku soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje jsou již známy. Jejich slavnostní vyhlášení se uskutečnilo dnes ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové. Z celkem 16 přihlášených staveb získalo sedm některé z ocenění. O pomyslné zlato se dělí Vzdělávací a kulturní centrum Broumov, které vzniklo revitalizací tamního benediktinského kláštera, a novostavba pekárny BEAS v Choustníkově Hradišti. Odborná porota udělovala také čestná uznání a zvláštní ceny poroty.

„Funguje zde poměrně dlouhá tradice vzájemné spolupráce mezi krajem a jednotlivými profesními svazy při pořádání soutěže. Krajská stavba roku se těší trvalému zájmu odborné veřejnosti, což dokazuje nejen letošní účast, ale i úroveň jednotlivých staveb. Oceněním hodnotných projektů se snažíme motivovat investory k tomu, aby neopomíjeli estetický a urbanistický rozměr každé stavby. Chápu to jako náš symbolický příspěvek k vyváženému rozvoji regionu,“ řekl hejtman Jiří Štěpán, který se ujal slavnostního předání pamětních plaket a diplomů.

Titul Stavba roku 2016 Královéhradeckého kraje získala revitalizace broumovského kláštera na Vzdělávací a kulturní centrum a také novostavba pekárny BEAS v Choustníkově Hradišti.

Čtěte také

Čestná uznání si odnesli přihlašovatelé projektů „Kuks - granátové jablko“, „Congress & Wellness centrum Broumov“ a „Výukové a výzkumné centrum UK v Hradci Králové - 1. etapa“.

Zvláštní cenou pak porota ohodnotila přestavbu elektrárny v Mostku a rekonstrukci hradecké Bílé věže.

Pekárna BEAS získala ocenění Stavba roku Královéhradeckého kraje 2016

Do soutěže bylo letos přihlášeno 16 staveb, což je o čtyři více než v loňském roce.

Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů.

Soutěž se poprvé konala v roce 2004.

autor: GOT
Spustit audio