Dnes je velký den hlavně pro prvňáčky. Ve školách učitelé rozdávají pololetní vysvědčení

31. leden 2017

Na základních a středních školách dnes učitelé rozdají pololetní vysvědčení. Pro školáky to znamená volnější výuku. Nejvíce ale dnešek prožívají prvňáčci. Ti se dočkají svého vůbec prvního vysvědčení v životě. Více informací má naše reportérka Marika Konárková.

Pro většinu školáků pololetní vysvědčení nebývá zas tolik důležité jako to závěrečné. To ale neplatí pro prvňáčky, protože ti si dnes odnesou své první ohodnocení za půlroční snahu.

Některé hradecké školy hodnotí nejmenší žáčky známkou, jinde zase slovním hodnocením, je to vždy na rozhodnutí ředitele jednotlivých škol.

Čtěte také

Celkem v Královéhradeckém kraji dostane své první vysvědčení více než 6000 prvňáčků.

V Královéhradeckém kraji si půjde pro vysvědčení dohromady 71 793 žáků středních a základních škol.Martina Götzová, mluvčí Královéhradeckého kraje

Bližší informace má mluvčí Královéhradeckého kraje Martina Götzová: „Pro vysvědčení si půjde úplně poprvé 6275 prvňáčků. V Královéhradeckém kraji si půjde pro vysvědčení dohromady 71 793 žáků středních a základních škol."

Jak to bude s odměnou za vysvědčení?
Kromě té od rodičů, můžou se děti těšit i na nějaké zážitkové akce? Určitě, těch akcí bude spousta. Například v aquaparku hradeckých městských lázní budou mít děti do deseti let po předložení vysvědčení vstup zdarma. Týká se to ale jen školáků, kteří nebudou mít horší známku než trojku.

Vysvědčení (ilustrační foto)

Akci pořádá také Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem. Tady už je to trochu přísnější. Tolerují se jen jedničky a dvojky. Děti pak budou mít vstup za deset korun.

Od kdy školákům v Královéhradeckém kraji začínají prázdniny?
Na jednodenní pololetní prázdniny si děti ještě počkají, rozdaným vysvědčením jim výuka zatím nekončí, protože volno budou mít až v pátek 3. února.

A co se týká jarních prázdnin, tak v Královéhradeckém kraji startují v okrese Hradec Králové od 13. do 19. února, další týden v okrese Náchod, poté na Jičínsku a v okrese Rychnov nad Kněžnou a poslední v rámci kraje budou jarní prázdniny v okrese Trutnov od 6. do 12. března.

autor: Marika Konárková
Spustit audio