Divadelní festival v Hradci Králové letos v červnu poprvé po 25 letech nebude

22. duben 2020 10:06

Ačkoliv divadelníci z Klicperova divadla a Divadla Drak v Hradci Králové do poslední chvíle všichni věřili, že se letošní ročník mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů a Open Air Program Hradec Králové uskuteční, museli nakonec učinit rozhodnutí opačné. 

Čtěte také

Červen 2020 tak v letošním roce poprvé po 25 letech nebude patřit divadlu. I pokud by se nakonec uvolnila vládní opatření a umožnila organizování kulturních akcí pro více než 50 osob, divadlo by nebylo schopno naplnit základní poslání festivalu, a sice setkávání divadelníků, umělců, diváků, Hradečáků i všech příznivců divadla a kultury z celé České republiky i zahraničí.

Protože jim ale záleží na budoucnosti divadla a věří, že i v těchto časech má kultura svoje nepostradatelné místo a poslání, připravují pro vás alternativu menšího rozsahu. Její konkrétní podobu si zatím nechávají pro sebe.

Čtěte také

Vše je nutné ještě důkladně probrat s hlavními partnery - městem Hradec Králové, Královéhradeckým krajem a Ministerstvem kultury.

Jakmile plán získá jasnější obrysy, dozvíte se více prostřednictvím webových stránek Klicperova divadla, Divadla Drak a sociálních sítí.

Těšíme se proto již teď na 26. ročník Divadla evropských regionů a 21. ročník Open Air Programu Hradec Králové, které se uskuteční v plném rozsahu a ještě s větším nasazením v roce 2021.

autor: baj | zdroj: Klicperovo divadlo Hradec Králové
Spustit audio

Související