Desítky uzavírek a omezení zkomplikují řidičům přes léto dopravu v Královéhradeckém kraji

3. červenec 2019 10:23

V Královéhradeckém kraji budou řidičům po celé léto komplikovat dopravu desítky uzavírek a omezení na silnicích všech tříd. Pro stavbaře totiž prázdniny často znamenají vrchol pracovní sezóny. Na případné problémy se kromě řidičů připravují například i dopravní policisté na Rychnovsku.

MAPA: Pozor, průjezd Malšovou Lhotou je na tři měsíce uzavřen! Ke Stříbrňáku jen přes Svinary

Práce na silnici (ilustrační foto)

Na dlouhé tři měsíce dnes silničáři uzavřou část Lhotecké ulice v Malšově Lhotě na Královéhradecku. Důvodem je dlouho plánovaná oprava tamní silnice. V první etapě se jedná o zhruba 700 metrů dlouhý úsek od Stříbrného rybníku po ulici K Břízkám. Za jeho rekonstrukci zaplatí Královéhradecký kraj necelých 50 milionů korun. Na stavbě se bude podílet i město Hradec Králové. 

„My máme několik dopravních omezení v našem okrese, nebo jsou to i přímo uzavírky," potvrzuje mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.
„Některé jsou navázány na to, že máme obrovskou frekvenci automobilů, když se mění směny v průmyslové zóně Kvasiny. A máme informaci, že v týdnu po 20. červenci tam začíná celozávodní dovolená."

Toho chtějí stavbaři využít a podle informací policie plánují dvě větší stavební akce.
„Bude se opravovat kruhový objezd v Rychnově nad Kněžnou Pod Budínem. Zatím jsou ty informace úplně čerstvé, ale omezení by se mělo dotknout řidičů v tom smyslu, že budou jezdit po místních komunikacích, aby komplikace pocítili co nejméně."

Opravovat se začne i kruhový objezd v Častolovicích

„Při opravách kruhového objezdu v Častolovicích by se měl udržet za nějakých omezení průjezd silnicí I/11, tedy hlavní komunikace, která směřuje na Ostravu a Jeseníky. Možná budou muset řidiči objíždět trasu již v Kostelci nad Orlicí a dostávat se na Rychnov," říká Alena Kacálková.

Další omezení pak v době celozávodní dovolené automobilky Škoda čeká na řidiče na silnici 1/14 ve směru od Rychnova nad Kněžnou na Lipovku.
„Jako to bylo v Ještěticích, tak to bude i v tomto úseku. Bude se tam vytvářet i ostrůvek pro chodce. Tedy provoz bude omezen semafory. Oficiální termín je od 8. července do konce srpna, ale stavbaři se vždy snaží o co nejrychlejší dokončení."

V létě čeká řidiče na silnicích spousta uzavírek a omezení (ilustrační foto)

S objížďkou musí počítat i ti, kteří zamíří do Orlických hor přes Dobrušku, kde je ve výstavbě kruhová křižovatka.
„U benzinové čerpací stanice směrem na Kounov je to uzavřené. Tedy pokud by jeli ještě kousek dál a odbočili na Domašín, tak se dostanou objízdnými trasami do Deštného a do Orlických hor, kam potřebují."

S dopravním omezením musí počítat řidiči v Hradci Králové. Konkrétně v centru a na městském okruhu

V Hradci Králové pokračuje oprava silnice v okolí Labského mostu na městském okruhu

V Hradci Králové pokračuje oprava silnice v okolí Labského mostu na městském okruhu. Řidiči tam musí v následujících týdnech při průjezdu počítat například se zúžením vozovky a také se zákazem odbočení vlevo z Pilnáčkovy do Resslovy ulice. Na místě natáčela reportérka Lucie Peterková.

Na silnicích nižších tříd v Královéhradeckém kraji se bude pracovat zhruba na 32 místech a k nejrozsáhlejším opravám patří přeložka silnice Jičín-Robousy-Valdice za 205 miliónů korun.

Další práce plánuje na léto také Ředitelství silnic a dálnic, říká jeho mluvčí Jan Rýdl.
„V Královéhradeckém kraji jsme na léto připravili kolem 30 oprav, převážně na silnicích první třídy, z toho již je 13 v realizaci. Ostatní rekonstrukce komunikací budeme spouštět tak, abychom neopravovali všude všechno a dopravní propustnost v kraji zůstala na prázdninový provoz dostatečná."

I když bývá o prázdninách provoz na silnicích mírnější, musí řidiči počítat s řadou omezení.

autoři: Lucie Peterková , baj
Spustit audio

Související