Den v lese s Českým rozhlasem Hradec Králové

13. říjen 2015

Pojďte s námi v úterý 13. října 2015 do lesa. Po celý den vám nabídneme kuriozity a reportáže z lesa a o lese, od 9 do 12 hodin navíc i přímý přenos od Zděné boudy na Hradečnici v Hradci Králové.

Po celý den se v rozhlasovém vysílání budete setkávat s odborníky na přírodu, les i myslivectví. Dozvíte se spoustu zajímavostí ze života v lese.

K mikrofonu pozveme hosty, kteří jsou v lese jako doma, chybět nebude houbařská poradna a nejzajímavější lesní trofej, kterou nám dopoledne přinesete ke Zděné boudě odměníme.

Den v lese s Českým rozhlasem Hradec Králové

Les je velmi složitý ekosystém, tvořený složkou rostlinnou, živočišnou a abiotickým prostředím. Dle obecně přijímané lesnické definice je za les považováno území, v němž rostou dřeviny, které dorůstají minimální výšky 5 metrů. Lesy dělíme na smíšené, listnaté a jehličnaté.

Prožijte 13. října 2015 jako Den v lese s Českým rozhlasem Hradec Králové.

Od mikrofonu se na vás těší Pavel Kudrna a Lada Klokočníková.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.