Daruj krev s Českým rozhlasem - již 55. odběr

22. září 2010

Ve středu 11. března 2009 se v rámci akce Daruj krev s Českým rozhlasem uskuteční již jubilejní 55. odběr krve. K akci Daruj krev s Českým rozhlasem se připojí regionální stanice Českého rozhlasu: Hradec Králové, Plzeň, Olomouc, Brno. Odběry budou probíhat na transfuzních stanicích v Hradci Králové, Plzni, Brně, Zlíně, Olomouci, Přerově, Šumperku a také na Bruntálsku. Hlavním cílem projektu je upoutat pozornost zejména mladých lidí k dárcovství krve, poskytnout jim informace o dárcovství, motivovat je k dárcovství a zpopularizovat dárcovství mezi všemi bez rozdílu věku. O průběhu akce budou informovat po celý den stanice Českého rozhlasu.

"I když se jedná již o 55. odběr krve s Českým rozhlasem, význam tohoto projektu neupadá, právě naopak. Pravidelné odběry krve jsou důležité zejména proto, že dárcovská populace v České republice stárne. Cílem těchto organizovaných odběrů je omladit základnu dobrovolných dárců krve a získat nové dárce," říká MUDr. Daniela Dušková, primářka Fakultního transfuzního oddělení VFN Praha.
V Praze bude pro dárce krve otevřeno transfuzní oddělení Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí od 8 do 17.00 hodin. Pro každého dárce Český rozhlas připravil malý dárek.

Spustit audio