Dámské trio Opera Divas uchvátilo publikum v zámecké kapli Zjevení páně ve Smiřicích

13. říjen 2018

Opera Divas je prvním dámským operním triem v Čechách. Vzniklo v roce 2015 po dohodě Terezy Mátlové, Pavlíny Senič a Andrey Kalivodové. V zámecké kapli Zjevení páně ve Smiřicích se v úterý 9. října 2018 konal křest jejich prvního společného alba s názvem Kouzelná noc. 

Nové album přijeli společně pokřtít houslový virtuos Jaroslav Svěcený, fotograf Jadran Šetlík a zpěvák Dalibor Janda.

„Je to naše první CD. Když jsme spolu začínaly zpívat, tak jsme ani jedna netušily, že bychom mohly mít společné CD. Opravdu jsme o tom ani nesnily," řekla po koncertě jedna z interpretek tria Pavlína Senič.

Smiřice jsou město sice nevelké, ale s velkými unikáty. A lidem se tam žije dobře

Skvostný strop zámecké kaple Zjevení Páně

Nevelké, přesto unikáty oplývající město. Takové jsou Smiřice ležící nedaleko silnici z Hradce Králové do Jaroměře a dále do Náchoda. Lidé tam prý mají všechno, co potřebují. Proto se jim ve Smiřicích dobře žije. Pravdou je, že v městě s asi třemi tisíci obyvateli si na své přijdou i turisté. 

Nahrávka se natáčela v květnu letošního roku jako záznam živého koncertu

„Nahrávali jsme ve smiřické kapli. Na klavír nás doprovázela Ladislava Vondráčková, jedna z našich nejlepších klavíristek v Čechách," doplnila zpěvačka Pavlína Senič.

Reportáž ze křtu alba Kouzelná noc a rozhovory s operním triem vám nabídneme ve víkendovém Šarmu, který vysíláme v sobotu po 18. hodině a v neděli v repríze po 11. hodině na frekvencích Českého rozhlasu Hradec Králové.

Jadran Šetlík, Dalibor Janda a Jaroslav Svěcený na křtu alba uskupení Opera Divas
Spustit audio

Související