Další komplikace způsobily silničářům začínající prázdniny a bouřky

4. červenec 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Nad Chorvatskem se podruhé v letošní sezóně pořádně ženili čerti - Dalmácie dnes zažila vítr, zataženo a bouřky. Ty na dvou ostrovech způsobily požáry. Plno práce mají i dopravní policisté - začátek prázdnin v Rakousku se projevil zesílením provozu.

Na dvou ostrovech - na Hvaru a Šoltě - zapálila dnešní bouřka les. Zatímco na Šoltě si hasiči se živlem poradili velmi rychle, na Hvaru trvalo zdolávání požáru několik hodin a za oběť mu padlo podle posledních zpráv osm hektarů lesa.

Na další silniční komplikace se připravují chorvatští silničáři. V sousedním Rakousku a v několika spolkových zemích Německa začaly prázdniny a provoz na hlavních tazích k moři znovu houstne. Očekává se především příliv turistů z bývalé NDR, kteří si do Chorvatska zvykli jezdit už před lety a v tradici pokračují.

Zítra by lesy hořet neměly, bouřky jsou na ústupu - meteorologové hlásí polojasno, jen místy přeháňky a teploty kolem třiceti stupňů. O něco chladněji by mělo být na Istrii, kde čekejte teploty do sedmadvaceti stupňů. Silný nárazový vítr bude trápit jachtaře.

autor: lcz
Spustit audio

Více z pořadu