Cyklobusy se letos v kraji rozjedou na Prvního máje

22. září 2010

První autobusové linky, které v Královéhradeckém kraji nabídnou milovníkům cyklistiky přepravu i s koly, se letos rozjedou 1. května v Českém ráji. Další cyklobusy začnou sloužit turistům s bicykly během května také v Krkonoších, Orlických horách a v Kladském pomezí. Linky oblíbených cyklobusů letos podpořil Královéhradecký kraj částkou 3,5 milionu korun. "Královéhradecký kraj patří mezi nejnavštěvovanější regiony naší země a cykloturisté tvoří velkou skupinu návštěvníků kraje. Tyto zvláštní autobusové linky by měly turistům s koly zkrátit cestu do přitažlivých míst našeho kraje, která stojí za to poznávat ze sedla kola," uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Speciální linky budou cyklistům sloužit v Krkonoších, Orlických horách, v Kladském pomezí a v Českém ráji. Cyklisty vyvezou například z Hradce Králové na Pomezní boudy v Krkonoších či do Jestřebích hor.
Ročně najedou cyklobusy v Královéhradeckém kraji přes 140 tisíc kilometrů. Projekty, které pomohly zlepšit cestování turistů s koly, podpořil kraj za poslední tři roky zhruba 26 miliony korun. Na provoz cyklobusů pak přispěl kraj za předchozí dva roky prostřednictvím grantů přes 5 milionů korun.
Letošní sezona cyklobusů v Královéhradeckém kraji:
Český ráj: 1.5. - 13.9.
Branka (Kladské pomezí): 16.5. - 20.9.
Krkonoše: 30.5.. - 27.9.
Orlické hory, západ a východ: 16.5. - 20.9.

Spustit audio