Cukety nadívané šunkou a zeleninou (z knihy: Danuše Machovská - Cukety, patizony, tykve, zeleninové saláty - 142 receptů - Nakladatelství Vyšehrad) 3.7.2010

Suroviny:
2 středně velké cukety, 80 g šunky, 80 g žampionů, 2 středně velká rajčata, 1paprika, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, strouhanka dle potřeby, olej, sůl
Postup:
Omyté cukety podélně rozřízneme, vydlabeme a dužinu nakrájíme na malé kousky. Půlky cuket chvíli povaříme. Cibuli, česnek, šunku, rajčata, papriku a žampiony nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme pokrájenou dužinu z cuket, okořeníme sójovou omáčkou a chvíli dusíme. Je-li směs řídká, zahustíme strouhankou. Připravenou směsí plníme půlky cuket a pečeme v zapékací míse asi 20 minut.

Vaříme s Habadějem v sobotu 3.7.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.