Čtyři povídky z knihy spisovatele a scenáristy Ladislava Pecháčka s názvem Hořká čokoláda

19. prosinec 2022

Soubor dvanácti povídek spisovatele a scenáristy Ladislava Pecháčka s názvem Hořká čokoláda vydalo nakladatelství Knižní klub v roce 2012. Český rozhlas Hradec Králové do vysílání vybral čtyři z nich: Jako zabít Ptáčka, Dobře utajené housle, Takové malé delirium a Čokoláda jedna báseň.

Ladislav Pecháček (*1940 Litomyšl) je původní profesí lékař. Zkušenosti z každodenní lékařské praxe zúročil ve svém literárním a scenáristickém díle. Knižní prvotina Amatéři se stala základem mimořádně úspěšné šestidílné filmové série, začínající filmem Jak svět přichází o básníky.

Účinkují: František Staněk, Michal Przebinda
Připravila: Jana Pithartová
Napsal: Ladislav Pecháček
Dramaturgie: Tereza Mičiaková
Zvukový mistr: Leoš Sedláček
Hudba: Jakub Tvrdík
Režie: Pavel Krejčí

Prózy Dobří holubi se vracejí a Vážení přátelé, ano jsou rovněž známé i z filmové podoby. Vrcholem jeho literární tvorby je román Osvobození kino Mír, za který autor získal Literární cenu Knižního klubu.

V povídkách Ladislava Pecháčka v knize Hořká čokoláda se snoubí kriminální zápletky s vtipem a nadhledem zručného humoristy a na konci každé z nich čeká čtenáře, v našem případě posluchače, překvapivé rozuzlení s novým a možná ještě větším tajemstvím.

autoři: Pavel Krejčí , baj
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.