Čtvrtý ročník Krajkářských slavností ve Vamberku

23. září 2010

Město Vamberk a Městský klub Sokolovna zvou všechny zájemce na IV. ročník "Krajkářských slavností", které se konají od pátku 29. června do neděle 1. července 2007 v Městském klubu Vamberk. Mimo jiné jsou připraveny módní přehlídky s názvem Inspirace řemeslem - originální oděv. Práce lektorek a posluchačů Vzdělávacího spolku uměleckých řemesel Praha. Na oděvech uvidíte nejen krajku paličkovanou, i když tu predevším. Ale představena budou i další řemesla, která mají co říci k dnešní módě. Šitá krajka, síťování, ruční tkaní, patchwork, tisk a lept na textil, háčkování, drhání, malované hedvábí, vyšívání či korálky.

Především však uvidíte vždy vlastní a tvůrčí přínos pro nekonfekční pohled na vlastní postoj k životu vyjádřený mimo jiné i oblečením. Každý jsme přeci originál.
Součástí slavností jsou také doprovodné výstavy. V Městském klubu VÝTVARNÁ TVORBA IVANY DOMANJOVÉ, v Krajkářské škole ve Vamberku KRAJKA A POEZIE, v Muzeu krajky ve Vamberku ČESKÁ KRAJKÁŘSKÁ TVORBA 1980 - 2005 a SLOVENSKÉ LIDOVÉ KRAJKY. V expozici muzea na zámku v Rychnově nad Kněžnou MÓDA A ŽIVOTNÍ STYL 60. A 70. LET 20. STOLETÍ.

Spustit audio