Čtvrtek: Jak jsme stanovali

16. červen 2016

Jezdili jste stanovat, s rodinou, přáteli? Kdy jste naposledy spali ve stanu? Jaké historky a zážitky máte se stanováním spojené? Co se dá v přírodě zažít? Bylo to i pořádné dobrodružství? Jaké kempy máte zmapované a co jste tam zažili? Chystáte se snad i letos v létě pod stan?

Paní Věra vzpomíná na stanování v jižních Čechách. Každé léto se s rodinou vydali do nějakého kempu a prožili tam nezapomenutelné chvíle. Vařili si v kotlíku, nohy si umývala v ranní rose a cítila se volná jako pták. Jedno léto ovšem přes noc udeřily silné bouřky a přívalový liják.

Když je nad ránem vzbudilo mokro a houpání stanu, zjistila, že voda vymlela břeh a oni se ocitli jako námořníci uprostřed velké louže. Bylo to tenkrát napínavé a promočeni na kost další dny promarodili.

Po letech na to ale vzpomíná jako na zajímavý zážitek a na kempování rozhodně nezanevřela. Do stanu se chystá s manželem Petrem a společnými známými už v červenci. Protože jsou dnes větší možnosti i stan mají odolnější, nepromokavý a věří, že si to společně užijí.

Paní Věra by ráda slyšela i vaše zážitky spojené se stanováním, kempováním.. Co jste všichni zažili a s čím se třeba museli i poprat?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.