Čtvrté eR při pandemii, pokus dvojnásobné vraždy a přes vesnice stodevadesátkou. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Imunitní systém hraje v životě člověka významnou roli. Zajišťuje obranu našeho těla před vznikem nemocí, jejichž původci na něj v přirozeném prostředí útočí ze všech stran. MUDr. Irena Krčmová hovoří v naší radioporadně na téma: poruchy imunitního systému a hereditátní angioedém.

"Pravidlo 3R se mi velmi líbí. Ale já bych k němu přidala ještě své čtvrté eR a to je rozum nebo respekt," říká MUDr. Irena Krčmová.

Čtěte také

Policie České republiky byla přivolána do jednoho z bytových domů v Opočně na Rychnovsku, kde mělo dojít k napadení dvou členů domácnosti. Zranění utrpěla 31letá žena a její 59letý otec, kteří byli rychlou záchrannou službou převezeni ve vážném stavu do nemocnice.

Policistům se podařilo útočníka, který nožem pobodal svoji manželku a tchána, zadržet na místě. V současné době je 42letý muž cizí státní příslušnosti, který byl záhy obviněn z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu, ve vazbě. Pokud ho soudce uzná vinným, může ho za mříže poslat na 15 až 20 let nebo uložit trest výjimečný.

Čtěte také

Ve dvě hodiny ráno se hlídka dvorských policistů při své běžné činnosti rozhodla v části Dvora Králové nad Labem - Zboží zastavit ke kontrole osobní vozidlo značky VW Passat. Na majáku s nápisem STOP vyzvala řidiče k zastavení.

Ten však zareagoval šlápnutím na plyn a začal hlídce ujíždět směrem na Choustníkovo Hradiště, dále na Kuks, Heřmanice, kdy se řítil rychlostí okolo 190 km/h. Po necelých deseti kilometrech ujíždění v polovině obce Hořenice zastavil a na výzvu z vozidla vystoupil. Muž policistům není neznámý, protože v minulosti už se několikrát pokoušel ujet a museli ho pronásledovat.

autor: baj
Spustit audio

Související