Covidová situace se v kraji zlepšuje, Šarmantní osobnost roku a pobíhání psů. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Epidemiologická situace v Královéhradeckém kraji je lepší než před měsícem. Podle hejtmanství je aktuálně také dostatek volných lůžek pro covidové pacienty. Proto nemocnice v regionu můžou hospitalizovat i lidi s koronavirem z jiných krajů.

Královéhradecký kraj ovšem teď vypomáhá jiným hejtmanstvím s hospitalizací covidových pacientů. Připomeňme, že například v únoru museli záchranáři vozit hospitalizované pacienty mimo náš region. Například i do Jihomoravského kraje. Lze tedy říci, že nyní Královéhradecký kraj zmíněnou pomoc vrací a oplácí.

Čtěte také

25. ročník ankety Šarmantní osobnost roku zná finalisty. Desítka “šarmantních” vzešla z tipů, které posluchači poslali do Českého rozhlasu v rámci dalšího ročníku oblíbené ankety. Deset osobností usiluje o vaši přízeň v závěrečném hlasování.

Mezi deset nominovaných se na základě vašich hlasů dostali: Jitka Molavcová, Daniel Stach, Hana Zagorová, Jan Přeučil, Jiří Grygar, Petra Černocká, Jan Rosák, Halina Pawlowská, David Vávra a Jaroslav Plesl. Vyberte absolutního vítěze! Nominované osobnosti můžete podpořit také v internetovém hlasování.

Čtěte také

V Babiččině údolí na Náchodsku se nově objevily cedule zakazující volné pobíhání psů. Jejich součástí je i dodatek, že v případě porušení hrozí pokuta 10 tisíc korun. Cedule vzbudily bouřlivé reakce na sociálních sítích, podle vedení radnice ale vyhláška upravující chování pejskařů platí už 10 let.

Zákaz se týká turisticky nejvíc frekventovaných míst, například okolí zámku nebo Viktorčina splavu. Na umístění cedulí se město shodlo i s městskou policií. Strážníci totiž problematiku volně pobíhajících psů v okolí Babiččina údolí řešili opakovaně.

autor: baj
Spustit audio

Související