Co udělat pro to, abychom i v létě zůstali svěží? Vyžaduje mužská pokožka specifickou péči?

30. červenec 2019

Terezie Hůlková ze Studia WELLNESS PERFEKT v Hradci Králové je hostem naší radioporadny, tentokrát na  téma: jak být i v létě krásná a svěží. A specifika péče o mužskou pokožku. 

Krásná do plavek! Desatero zásad opalování v soláriu vám prozradí Terezie Hůlková

Terezie Hůlková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Terezie Hůlková ze Studia WELLNESS PERFEKT v Hradci Králové v naší radioporadně na téma: Krásná do plavek! Zásady opalování v soláriu. 

Pleť mužů je v porovnání s pletí žen odolnější. Je však namáhaná holením, při němž dochází k odstranění povrchového ochranného filmu pleti, a také k mechanickému podráždění. Následkem toho je pleť dehydratovaná a hrubá. K dispozici je však již moderní technologie ošetření, která pleť osvěží, hydratuje a rozjasní.

Kosmetika pro muže urazila totiž během posledních několika let velmi dlouhou cestu.

To nejdůležitější na začátek - čištění představuje v péči o pleť naprosto zásadní krok. A neodbývejte svou pokožku obyčejným mýdlem. Mužská pleť má obvykle rozšířené póry a velmi aktivní mazové žlázy. Pravidelné čištění vaši pleť zbaví přebytečného mazu a vyčistí póry, což spolehlivě zamezí tvorbě pupínků.

Mastnota

Muži mají více mazových žláz a tedy více pórů, než ženy. Jejich mazové žlázy i jejich póry jsou větší než u žen. Tvorba kožního mazu je u mužů dvojnásobná, proto je mužská pleť mastnější a lesklejší než ženská, a je náchylná k nedokonalostem a tvorbě akné.

Vyžaduje mužská pokožka specifickou péči? (ilustrační foto)

Starší muži jsou méně náchylní k suché pleti, než ženy.

Mužská pleť má větší póry, je mastnější a náchylnější k nedokonalostem a tvorbě akné.

Stárnutí

Známky stárnutí se u mužské pleti objevují později, ale jakmile změny začnou, probíhají rychle.

Vyžaduje mužská pokožka specifickou péči? (ilustrační foto)

Muži jsou nejvíce ohroženi ztrátou svalové hmoty a ochabováním pleti v kombinaci s oteklýma očima a tmavými kruhy, které způsobují jejich unavený vzhled.

I muži mají vrásky, ačkoli pro ně často nejsou takovým problémem, jako u žen. Mužské vrásky se objevují později než u žen, když se však objeví, jedná se již o hlubší rýhy.

Slunce je dobrým sluhou, ale zlým pánem. Jak poznáte, že je mateřské znaménko nebezpečné?

Opalování k létu patří. Ale pozor, Slunce je dobrým sluhou, ovšem zlým pánem

Dermatoložka MUDr. Jarmila Čelakovská v naší radioporadně na téma: spáleniny od slunce a alergické kožní reakce, které nás mohou potkat v létě. Prevence melanomu. Jak se pozná zhoubné znaménko nebo piha?

 

Díky pravidelnému holení je mužská pleť více namáhaná než ženská pleť. Pleť mužů, kteří se holí, je během života vystavena v průměru 16 000 oholení. Pleť se stává citlivější a reaguje rychleji.

Každodenní holení pleť namáhá a může způsobit podráždění. Připravuje pleť o horní vrstvu kožních buněk a odhaluje nezralou pleť, která je obzvláště citlivá na vnější vlivy.

Až 40 procent mužů trpí kožními problémy souvisejícími s holením. Mladí muži a muži se světlou pletí jsou více ohroženi.

Tupá břitva a nedostatečné navhlčení při holení může vést k odřeninám a drobným řezům, zarudnutí pleti při holení nebo vyrážkám.

Celou radioporadnu s Terezií Hůlkovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související