„Co prozradíme světu svým účesem a držením těla? Na první dojem máte tři vteřiny,“ říká vizážistka

25. únor 2020

"Ve své práci se zaměřuji nejen na vzhled samotný, ale i na to, co o nás vypovídá, proč je právě takový jaký je. Dříve jsem vycházela z klasických poznatků psychologie vzhledu a orientální diagnostiky, v posledních letech zapojuji více intuici, která dokáže úžasně hovořit jazykem symboliky," vysvětluje vizážistka Světlana Čiberová. 

Intuitivní celostní vizážistika Světlana Čiberová v naší radioporadně na téma: Co sami na sebe prozradíme svým účesem, líčením a držením těla?

Čtěte také

Vizážistika je pro mne koníčkem i profesí. Nejvíce mne na ní baví, že nejsou potřeba žádná další studia, kurzy a rady, stačí jen zhmotnit, co intuitivně přichází.

Po letech klasické vizážistické tvorby jsem ji pojala celostně: OD TĚLA K DUŠI, OD DUŠE K TĚLU. OD ZMĚNY VZHLEDU, KE ZMĚNĚ ŽIVOTA

Zkoumáme společně s klientem proč touží vzhled změnit, co se za potřebou změny skrývá, co je či není ochoten přijmout na svém vzhledu, sám v sobě, ve svém životě.

Intuitivní celostní vizážistka Světlana Čiberová
Zajímá mne celý člověk, co cítí, co jej trápí, co mu přináší radost. Povrch je jen odrazem toho, co je uvnitř. Těší mne otvírání duše a sdílení prožitků.

Rozsah a hloubka je vždy v režii klienta, on rozhoduje na co je připraven, co chce, či nechce slyšet, jakým směrem společně půjdeme a do jakých hloubek.

Každý má právo zvolit si vlastní cestu

Základem všeho je pravdivost a přiznat si pravdu sám o sobě je někdy náročné, nicméně velmi osvobozující. Pravda sdělená s láskou a pochopením je největším darem.

Čtěte také

Zaujal mne vtipně laděný citát, který mám stále na paměti: „VÍTE PROČ JE DOBRÉ MLUVIT PRAVDU? NEMUSÍTE SI PAMATOVAT, CO JSTE KDY ŘEKLI."

Nacházení vnitřní i vnější krásy pomocí celostní vizážistiky, může být formou osobní jemné terapie, která nás může dovést k novým životním inspiracím i radikálním životním změnám.

Líčení a změna šatníku není pak pouhou dekorací, stává se cestou sám k sobě, nacházením toho, co je ukryto hluboko v každém z nás, krása duše promítnutá do tváře pomocí kosmetiky a do těla pomocí oblečení a doplňků. Ukázka toho, jak krásné bytosti bychom byli, kdyby naše duše byla šťastná v našem těle, pokud bychom se přijímali ve všech svých podobách.

Jana Kudyvejsová a Světlana Čiberová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Zhmotnění toho, co leckdy nevidíme, nebo vidět nechceme. Krásní jsme všichni, bez rozdílu.

Celou radioporadnu se Světlanou Čiberovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související