Co chystá Základní umělecká škola v Rychnově nad Kněžnou na letošní ročník akce ZUŠ OPEN?

2. květen 2019

Základní umělecké školy z celé České republiky se v těchto dnech pilně připravují na celostátní happening s názvem ZUŠ Open. Letos čeká studenty uměleckých škol už třetí ročník a bude dokonce dvoudenní. 

Do ulic vyrazí děti společně se svými pedagogy a hudbu, divadlo i tanec nám představí nejen v ulicích, ale také ve veřejných sálech v poslední květnový a první červnový den.

Kamila Hájková, ředitelka Základní umělecké školy v Rychnově nad Kněžnou

Do projektu se přihlásilo přes 400 škol a mezi nimi nechybí ani Základní umělecká škola v Rychnově nad Kněžnou, kam se s mikrofonem zajela podívat reportérka Blanka Malá.

Základní umělecká škola v Rychnově nad Kněžnou během prvního dne ZUŠ Open nabídne občanům Rychnovska "Cestu za múzami" a provede je tak hudební stezkou, která povede okolím školy a bude končit v zámeckém parku v růžové zahradě.

Druhý den bude akce pokračovat v Neratově, kde je naplánován společný happening základních uměleckých škol Královehradeckého a Pardubického kraje.

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.