Co byste měli vědět o Microbladingu? Obočí je jen malá část našeho těla, ovšem stále na očích

18. srpen 2020

Microblading, čepelková úprava obočí nebo mikropigmentace, je technika na pomezí líčení a tetování. Řada celebrit i žen se proto svěřuje do profesionální péče. Jaké jsou největší výhody microbladingu a je tato technika pro každého?

Lucie Kunzová v naší radioporadně na téma: Microblading aneb úprava obočí.

Lucie Kunzová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Microblading je revoluční technika úpravy obočí, která ho vystaví do ideálního tvaru a dodá mu barvu. Je prováděna pouze rukou odborně vyškoleného profesionála. Ten obočí nejdřív na aplikaci řádně připraví a potom mu dodá správnou barvu a tvar pomocí čepelky namočené do vybraného pigmentu. Na závěr nanese ještě jednolitou vrstvu barviva, která chvilku působí. A pak najednou - nádherné obočí!

Lucie Kunzová
lektorka a zakladatelka Perfect Academy patří do absolutní špičky českého microbladingu. Je mj. aktivní stylistkou vyhledávanou celebritami a náročným klientkami z celé ČR i ze zahraničí, školitelka Microbladingu, Brows Shadingu a dalších kurzů.

Kamarádka byla na úpravě obočí vláskovou metodou, a mě to zaujalo. Chtěla jsem jít taky, takže jsem chvilku vyzvídala, a pak se odhodlala.

Čtěte také

Bála jsem se, že to bude hrozně bolet a měla jsem strach. Když jsem zjistila, že to opravdu nebolí, začala jsem tuto metodu velmi doporučovat, a také se o ni více zajímat.

Nakonec mě celý svět microbladingu pohltil, až jsem se rozhodla jít na kurz. To byl moment, kdy pocit beznaděje vystřídal pocit štěstí, a já konečně viděla nové cesty. Vždy jsem chtěla být svým pánem, a toto byl pro mě zajímavý obor plný nových možností, kde má práce byla vidět hned.

Proč jsem se začala věnovat microbladingu?

Chtěla jsem ženám dodat příjemný pocit sebedůvěry a spokojenosti sama se sebou. Obočí je sice jen malá část našeho těla, nicméně jako vše v obličeji je stále na očích. Proto je pro ženy důležité být spokojená i s tímto malým, ale stále viditelným kouskem těla.

Během mé cesty jsem zaznamenala velké výkyvy v získávání vzdělání v tomto oboru. Buď byly kurzy velmi levné a naprosto o ničem, takže mi nedaly téměř nic. Nebo naopak byly velmi předražené.

Čtěte také

Všechny levné kurzy byly vyloženě ztrátou času a vyhozenými penězmi. Takových kurzů jsem v Česku absolvovala několik, než mi došlo, že je potřeba investovat.

Microblading je velmi krásná technika, kterou se lze naučit. Ale rozhodně ne za dva dny. Je potřeba si uvědomit, že naučit se tuto techniku naprosto precizně, trvá několik týdnů až měsíců. Pozor, tím nechci nikoho odradit. Naopak!

Přes všechny překážky jsem nakonec získala veškeré znalosti, které se snažím předávat dál.

Blanka Malá a Lucie Kunzová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Celou radioporadnu s Lucií Kunzovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autor: Blanka Malá
Spustit audio

Související