Cítíte, že se usmíváte a přitom vám tečou slzy? Pak asi posloucháte písničky Pavly Boučkové

20. prosinec 2016

Máte pocit, že někdo právě vyjadřuje pocity a situace z vašeho života? Pak s největší pravděpodobností posloucháte autorské písně Pavly Boučkové. Její prožitý zpěv jednoznačně napovídá, že vše, co zpívá, prožila či prožívá.

Přemýšlí o různých tématech, myšlenky spřádá vertikálně do textů, horizontálně do nich vetkává výstižné melodie .A nezaměnitelný hudební um jejího spoluhráče Jirky Michálka zmíněnou látku mění pomocí kláves klavíru či kytarových strun v harmonický a rytmický oděv šitý na míru vnímavého posluchače.

A tak jste oděni do neběžných hudebních aranžmá, změn rytmů, změn nálad, překvapujících kompozic, do myšlenkové hloubky.

Pavlin čistý zpěv, její rytmická kytara, průvodní slovo a Jirkovy mistrovské doprovody, to je zážitek těžko zařaditelný do hudební škatulky.

Kontrast kultivované ženskosti Pavly Boučkové s multižánrovou neotesaností Jiřího Michálka se setkává ve společném jmenovateli, jímž je živelná opravdovost obou osobností.

Písničkářku Pavlu Boučkovou si můžete poslechnout v pořadu Regionální scéna v pondělí 19. prosince 2016 po 18. hodině.

Autor pořadu, Tomáš Peterka, vám přeje ničím nerušený poslech.

Písničkářka Pavla Boučková s Jiřím Michálkem
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.