Chorvatsko nabídne brzy cyklistům další stezky

7. červenec 2003
Zprávy

Úřady v Chorvatsku zkvalitňují a rozšiřují síť komunikací. Nový úsek dálnice ze Záhřebu do Zadaru prošel o víkendu první zatěžkávací zkouškou, na Makarské riviéře by měla od příštího roku sloužit nová cyklistická stezka.

Nový úsek dálnice Záhřeb - Zadar (Udbina - Zadar II.) prošel první zatěžkávací zkouškou. Zajímavostí na trase je tunel pod pohořím Svety Rok, který měří skoro šest kilometrů. Za jeho projetí zaplatí řidič osobního auta dvacet kuna.

Makarskou riviéru protne co nevidět nová cyklistická stezka, která povede podél pobřeží nejprve z Makarské do Bašky Vody a pak na druhou stranu do Tučep a do PPodgory. Zástupci obcí a měst dali hlavy dohromady a už v příštím roce by se turisté mohli prohánět kolem moře na kolech. Řekl nám to dnes hlavní představitel splitsko-dalmatské župy.

Počasí v Dalmácii - i zítra by mělo být jasno nebo skoro jasno a teploty do třiatřiceti stupňů. Výhled na zbytek týdne: počasí by se nemělo nijak pokazit, meteorologové hlásí slunečno a teploty kolem třiceti stupňů.

autor: lcz
Spustit audio