Chlumecká radnice s napětím čeká, jak budou vypadat případná omezení návštěv koupališť

12. květen 2020 09:53

Do Česka se po uvolnění dalších koronavirových omezení začíná pomalu vracet běžný rytmus života. V Chlumci nad Cidlinou ale zůstává radnice dál v nejistotě - jedna z pro život ve městě klíčových informací zatím nepadla. Město se v blízkosti koupaliště totiž chystá pořádat hudební a filmový festival.

Čtěte také

„Otevřeli jsme školky, základní školu, potom i volnočasové aktivity mládeže. Všude jsme tedy připravili podle nařízení vlády dezinfekční prostředky a tak dále," říká Miroslav Uchytil z KDU-ČSL, starosta Chlumce nad Cidlinou.

Město nyní netrpělivě vyčkává na další rozhodnutí související s koronavirem. Jedním z největších chlumeckých lákadel je totiž koupaliště, na kterém se za letní období vystřídá až 80 tisíc lidí.

Omezení počtu návštěvníků koupaliště by mohlo způsobit problémy.

Koupaliště, koupání, léto (ilustrační foto)

„Protože jen v kempu budeme mít na 300 lidí. Všechny chaty jsou od ledna beznadějně obsazené. Pořádáme už asi desátý ročník Chlumeckého léta. Tam chodí na koncerty třeba 1 500 lidí. Jestliže nám někdo řekne, že jich může být jen 500, a máme 300 lidí v kempu, tak tam pustíme 200 dalších šťastlivců a zbytek lidí nás roznese na kopytech."

Čtěte také

V bezprostřední blízkosti areálu koupaliště chce Chlumec nad Cidlinou letos navíc pořádat ještě také první ročník Filmového léta. I to je ale podle Miroslava Uchytila v ohrožení.

Obyvatelé a návštěvníci města, kteří by se případně do areálu koupaliště nevešli, si budou muset v létě poradit jinak. Město si nemůže dovolit návštěvnické kvóty překročit.

„My musíme dodržovat všechny zákony. A my je budeme dodržovat, ovšem dva kilometry pod námi jsou písáky a tam je nikdo dodržovat nebude. Tam když přijde policie někoho kontrolovat, tak je tam asi vykoupou ve vodě, ti rozzuření tatínkové," dodává Miroslav Uchytil.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související