Cesta to byla krásná, občas trnitá, ale tenis mě pořád strašně moc baví, směje se Kateřina Siniaková

30. duben 2022

Je tu květen lásky čas, a tak o květnu, láskách, ale i životním stylu bude další vydání magazínu Šarm, ve kterém tentokrát přivítáme olympijskou vítězku a držitelku řady dalších prestižních cen, tenistku Kateřinou Siniakovou. Kvůli velkému počtu turnajů se nestává často, aby se tahle sympatická šestadvacetiletá rodačka z Hradce Králové zastavila v rodném městě. 

Letos se to podařilo a několik dní před narozeninami, které slaví 10. května, přijala Kateřina Siniaková pozvání do Českého rozhlasu Hradec Králové. V hodinovém setkání si s Ladou Klokočníkovou povídala o vztahu k východním Čechám, současném životě i každodenních rituálech.

Jsem nadšená z toho, co se mi už povedlo. Mnoho lidí chce, ale prostě se jim to zrovna nesejde a nepodaří se to. Já jsem spokojená.
Kateřina Siniaková, tenistka

A také o tom, co má ráda, co nesmí chybět v jejím cestovatelském kufru, jaké má plány a čeho si v životě nejvíc cení.

Čtěte také

Táta vás ke sportu přivedl. Prý už jste měla v pěti letech tenisovou raketu v ruce?
To je pravda, hraji už od pěti let, je to už docela dlouhá doba. Ale jsem moc ráda, že to takto dopadlo. Ta cesta byla krásná, sice i trnitá, ale tenis mě pořád moc baví.

Když se ještě vrátíme do vašeho dětství, chtělo se vám chodit s raketou na kurty?
Opravdu se mi chtělo. Samozřejmě v těch pěti letech toho bylo víc, rodiče chtěli, abychom bylo s bratrem sportovně založeni, takže mě to bavilo. A čím jsem byla starší a ještě se mi začalo dařit, začala jsem vyhrávat turnaje, tak mě to chytlo a už nepustilo.

Čtěte také

Musela jste si ale jistě v dětství také něco odříct.
Za začátku jsem neměla žádné takové problémy, ale čím byl člověk starší, tak mu samozřejmě chybělo chození s kamarádkami na kávu, mít prostě jen volno a občas si někam vyjít. Ale nelituji toho, vůbec mi nevadí, že jsem to musela obětovat. Teď jsem vlastně za to ráda.

Je vám teprve 26 let a vaše kariéra už čítá neuvěřitelný počet titulů a úspěchů. Co si říkáte, když se ohlédnete?
Řekla bych, že bych si toho měla víc vážit. Člověk chce stále víc a víc vítězství, říká si, že by měl ještě víc makat, že je stále co vylepšovat. Ale jsem potom ráda, když mohu jít na nějaké akce, kde mi lidé připomínají, že mám opravdu krásnou sportovní kariéru.

Poslechněte si sváteční Šarm speciál. K dispozici je také v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související