Českolipská radnice odsunula opravu vstupní části kulturního domu Crystal. Má k tomu několik důvodů

20. září 2021 15:21

V České Lípě nakonec letos nezačnou opravovat vstup do tamního kulturního domu Crystal. I přes to, že radnice před několika týdny vybrala stavební firmu, zakázku odkládá. Podrobnosti shrnul redaktor Jiří Jelínek.

Čtěte také

Podle starostky Jitky Volfové z hnutí ANO už vysoutěžená zakázka na opravu nezačne hlavně kvůli chybám v technické dokumentaci, které by znamenaly protažení stavby až do příštího roku. Původně měla být stavba dokončená za tři měsíce. Po zanesení potřebných změn ve stavebních postupech by se protáhla minimálně dvojnásobně. Kvůli tomu by diváci přišli o řadu už naplánovaných kulturních vystoupení a dalších akcí. Starostka oznámila, že oprava bude nejdřív v roce 2023.

Původně měla oprava vstupů do kulturního domu proběhnout ve dvou etapách. Letos se měly opravovat vstupní dveře a sociální zařízení u vstupu. Následně pak mělo dojít k vybourání vestavby uprostřed vestibulu, kde má naopak vzniknout nový bar pro hlavní sál i pro kino a nová pokladna.

Za dva roky se to bude stavět a opravovat všechno najednou; v té době už bude dokončená běžící rekonstrukce Jiráskova divadla, které může Crystal zastoupit.

Spustit audio

Související