České Skalici se nepodařilo najít nového nájemce Autokempu Rozkoš. Nikdo neprojevil zájem

19. srpen 2021 08:31

Autokemp Rozkoš bude i nadále provozovat společnost zřízená městem Česká Skalice. Radnice sice chtěla areál pronajmout soukromému provozovateli, do výběrového řízení se ale nikdo nepřihlásil. Město chce soutěž příští rok zopakovat.

Čtěte také

„Skutečně se do výběrového řízení na dlouhodobý pronájem Autokempu Rozkoš nikdo nepřihlásil," říká nezávislá místostarostka České Skalice Gabriela Jiránková.

Při předchozích tržních konzultacích přitom zástupci radnice jednali s pěti zájemci. Mohlo by se tak zdát, že podnikatele odradily podmínky případného pronájmu, mezi které patřil podpis smlouvy na 30 let a investice ve výši minimálně 300 milionů korun.

V tom ale podle nezávislé starostky Zuzany Jungwirthové problém není.
„S potencionálními zájemci jsme jednali a základní podmínky se jim nezdají přemrštěné."

Podle starostky ovlivnila výběrové řízení koronakrize, která poznamenala hospodaření řady společností podnikajících v cestovním ruchu. Některé tak vyčkávají, jak budou vypadat následující měsíce. A počká proto i město, nové výběrové řízení vypíše na začátku příštího roku.
„Je zapotřebí to vypsat znovu a počkat, jaká bude situace na trhu."

Autokemp tak bude minimálně do konce roku 2023 provozovat stávající městská společnost. To přivítali drobní podnikatelé, kteří v areálu například prodávají občerstvení.

Čtěte také

„Mám radost z toho, že se nikdo nenašel," říká třeba Miroslav Krča, který podle svých slov v autokempu podniká 28 let a patřil mezi nejhlasitější kritiky rozhodnutí města kemp pronajmout.

Společně s některými dalšími nájemci se obává toho, že se resort v rukou soukromníka zaměří na movitou klientelu.
„Budeme určitě dál vystupovat proti tomu."

Přestože to vypadá, že v autokempu zatím zůstává vše při starém, opak je pravdou. Desítky objektů v areálu totiž musí do konce roku zmizet. Stojí na pozemcích Povodí Labe a to v záplavovém pásmu.

Autokemp Rozkoš - celoroční ubytování v kempu blízkém přírodě.

Státní podnik vyzval majitele těchto staveb, aby je do konce roku odstranili. Jde přitom nejen o stánky, ale třeba i sociální zařízení nebo sklad.

Spustit audio

Související