Češi jsou národem, který ryby moc nebaští. To ala neplatí v královéhradecké restauraci Aquarium

Celé prázdniny s Habadějem cestujeme po východních Čechách a mapujeme pro vás kde se dobře vaří. Už jsme ochutnali ledacos a možná, že jste si některé recepty, které zazněly z Habaděje, také doma vyzkoušeli. 

Obecně je známo, že Češi jsou národem, který moc nebaští ryby. A to je škoda, protože ryby jsou pro naše zdraví velmi prospěšné a když se dobře upraví, chutnají báječně!

Naší další zastávku byla Nová Plachta v Hradci Králové, kde v Rybí ulici najdete restauraci Aquarium. Jak nám řekl provozovatel restaurace Jiří Bodlák, otevřena byla v březnu 2012 ve středomořském konceptu a ochutnat tady můžete italskou, francouzskou, španělskou ale i řeckou kuchyni.

Jiří Bodlák nám doporučoval ochutnat grilované krevety, vlkouše nebo chobotnici. Výjimkou nejsou ani ryby, které v obchodě běžně neseženete. Před měsícem tam kuchaři filetovali před hosty padesátikilového mečouna, z kterého se následně celý víkend připravovaly rybí dobroty.

Restaurace Aquarium se zaměřuje na středomořskou kuchyni - paella

Srpen je v restauraci Aquarium ve znamení španělské kuchyně a tak jsme si společně s kuchařem Miroslavem Barcíkem připravili typicky španělské jídlo, paellu s mořskými plody. Paella se připravuje v jedné pánvi a také se v ní i servíruje. Záleží jen na vás, jak bude barevná a co do chuti rozmanitá.

V restauraci ochutnáte pravé Středomoří a při čekání můžete sledovat přípravu jídel v otevřené kuchyni nebo se kochat pohledem na mořské akvárium. Čas od času jsou tady také živá hudební vystoupení. Nechybějí kvalitní vína, proslulá sangria, míchané nápoje a domácí limonády.

Restaurace Aquarium se zaměřuje na středomořskou kuchyni

Španělská paella chutnala báječně! Až do restaurace Aquarium zavítáte, zcela určitě přehodnotíte vztah k rybímu masu ve vašem jídelníčku.

My jsme si jídlo dopřáli ve venkovní části restaurace, kde k naprosté dokonalosti stačilo už jen slyšet zpovzdálí šplouchání mořských vln.

Romantiku a absenci moře můžete ale vylepšit procházkou do PETROF Gallery a pro milovníky zvířat doporučujeme navštívit nedalekou jízdárnu nebo také ohradu, kde se pasou divocí koně.

autoři: Milan Baják , Blanka Malá
Spustit audio

Související