Červený Kostelec se opět promění v roztančené město

20. září 2010

Červený Kostelec, malebné městečko mezi Krkonošemi, Orlickými a Jestřebími horami, se ve dnech 18. - 22. srpna 2010 opět promění v roztančené město. Uskuteční se zde již 56. ročník Mezinárodního folklórního festivalu. Z mnoha zemí světa se sjedou folklorní soubory aby hudbou a tancem potěšily návštěvníky letošního festivalu. Podrobné informace najdete ZDE. Jak potvrdila redaktorce Janě Tomkové ředitelka Kulturního klubu Iva Cetrová, přípravy na festival vrcholí.

Mezinárodní folklorní festival se za dlouhá léta konání stal jedním z nejvýznamnějších festivalů nejen v České republice, ale i v Evropě. V pěti programových dnech se v 15 samostatných programových blocích představí soubory z celého světa a promění město ve střed folklorního světa.
V jednotlivých programech letošního roku se představí zahraniční soubory z Francie, Gruzie, Indie, Itálie, Kolumbie, Mongolska, Mexica, Portugalska, Ruska, Sicílie, Skotska, Slovenska, Turecka a Ukrajiny, tuzemské soubory Javorina ze Strání a Lipka z Pardubic, dětské soubory Barunka z České Skalice, Formánci ze Slatiňan a tradičně již domácí soubor Hadářek.

autor: TK
Spustit audio