Ceny skipasů v některých lyžařských areálech mírně vzrostou

15. září 2015

Přípravy na nadcházející zimní sezónu finišují. Některé lyžařské areály už mají jasno v cenách skipasů. Střediska, která letos investovala miliony korun do úpravy areálu, mírně zdražila. Jinde ovšem ceny za celodenní permanentky zůstávají stejné jako loni.

Například SkiResort Černá hora – Pec staví novou lanovku od Hoffmanových bud na Černou horu i v Peci pod Sněžkou.

„Do 15. prosince a od 20. března bude takzvaná vedlejší sezóna, tam dokonce dojde ke snížení cen. Pak bude sezóna standard, která bude v lednu a březnu, tam se dostáváme na cenu 690 korun. A pak bude zavedena takzvaná top sezóna, která bude o vánočních svátcích a v měsíci únoru, a tam bude cena jednodenního dospělého skipasu 750 korun,“ přibližuje šéf resortu Petr Hynek.

S dražšími permanentkami, a to zhruba o pět procent, by měli počítat lyžaři ve skiareálu na Lipně. Tam vyrůstá nová, 1200 metrů dlouhá sjezdovka.

Víc peněz za skipas utratí lidé například také na Klínovci v Krušných horách nebo ve skiareálu Monínec. Ovšem pouze v případě, pokud ho koupí přímo na pokladně. Kdo si skipas objedná přes internet, zaplatí stejně jako loni.

Ve Špindlerově Mlýně zatím o cenách jasno nemají. „Plošně to určitě nebudeme zdražovat. Určitě se tam bude trošku měnit skladba produktů,“ potvrzuje ředitel areálu Čeněk Jílek.

Kdo se vydá na lyže do Deštného v Orlických horách, na Červenohorské sedlo do Jeseníků nebo do Herlíkovic u Vrchlabí, bude si moci koupit skipas za stejnou cenu jako v loňském roce.

„Pro letošní sezónu zachováme jak výši cen skipasů, tak i rozložení, které jsme tady měli v rámci týdne. To znamená pondělí až čtvrtek zlevněné jízdné, pátek a víkend mírně zvýšené,“ předpokládá Michal Hošek, vedoucí střediska v Herlíkovicích.

Spustit audio