Centrum COVID-19 ve FN HK od čtvrtka 17. září neprovádí odběry neobjednaným samoplátcům

17. září 2020 07:00

Odběrové centrum COVID-19 Fakultní nemocnice Hradec Králové nebude od čtvrtka 17. září 2020 provádět odběry neobjednaným samoplátcům.

Centrum bude odběry zajišťovat pouze pro pacienty indikované k vyšetření lékaři či hygieniky a samoplátce objednané předem prostřednictvím rezervačního systému, který zájemci najdou na www.fnhk.cz.

Čtěte také

Důvodem je vysoký nárůst počtu odběrů v posledních dnech a nutnost regulace plynulosti provozu centra.

Fakultní nemocnice Hradec Králové přistupuje k opatření přesto, že s ohledem na stoupající počet zájemců o testování, kterých je v posledních dnech přes 400 denně, posílila odběrové centrum personálně, zlepšila také technické zázemí a pro zajištění rychlejšího provozu v centru zřídila dvě odběrová místa.

Odkaz na rezervační systém Fakultní nemocnice Hradec Králové

Na odběrové centrum do Hradce Králové přijížděli bez objednání také lidé například z Pardubického a Středočeského kraje či z Prahy.

Čtěte také

Odběrové centrum COVID-19 ve FN HK funguje jako drive-in, příjezd je vyznačen Třebešskou ulicí kolem areálu Univerzity obrany. Příchod pro pěší je vyznačen od pěší i hlavní vrátnice. Centrum je nyní v provozu sedm dní v týdnu od 7:30 do 15:30 hodin.

Provozní doba a další podmínky se mohou v dalších týdnech měnit s ohledem na epidemiologickou situaci, sledujte prosím informace na webu nemocnice. Mapu umístění odběrových center v celé České republice včetně informací o jejich provozní době je možné najít na webu ministerstva zdravotnictví.

Seznam dalších odběrových míst, která najdete v České republice

Cena za vyšetření včetně odběru pro samoplátce činí 1756 korun, před odběrem je nutné částku uhradit na místě platební kartou.

Centrum je také možné kontaktovat na e-mailu: infekce.sluzba@fnhk.cz či na telefonních číslech 702 284 857, 724 384 235 a 601 130 894.

Odběrové centrum COVID-19
autor: baj | zdroj: Fakultní nemocnice Hradec Králové
Spustit audio

Související