Celý týden se osobně nedostanete na stavební odbor v Jičíně. Důvodem je stěhování na Žižkovo náměstí

11. leden 2022 07:56

Cedule s nápisem: Tento týden mimo provoz, visí na dveřích stavebního odboru v Jičíně. Proč? Pracovníci se stěhují z provizorních prostor u autobusového nádraží zpět do objektu na Žižkově náměstí. Ty museli kvůli špatnému stavu střechy a krovů v březnu opustit. Oprava trvala víc jak tři čtvrtě roku. 

Čtěte také

Prázdné skříně, kupy dokumentů, krabice plné složek a papírů. Tak to teď vypadá v místě kde dočasně fungoval stavební úřad.

Referent Otto Zákoutský právě balí poslední věci a rovná je do přepravky. „Je to jako u balení dárků. Je dobré si teď všechny spisy rozdělit na vyřízené, částečně vyřízené, věci polosoukromé a kancelářské věci.“

Přípravy na stěhování trvaly podle úředníka Jiřího Šulce několik týdnů. „My jsme se na to připravovali asi dva měsíce.

Pracovníci stavebního odboru v Jičíně se stěhují

Podle Jiřího Šulce je nejdůležitější správně veškeré dokumenty a spisy roztřídit. „Máte nějakou práci, která je už hotová a připravená, aby se odevzdala stavebníkům. Potom je práce, která se teprve chystá a čeká na vyřízení a potom je práce, která je zařazena.

Čtěte také

Klienti se až do pátku 14. ledna na stavební odbor osobně nedostanou, přesto se pracovníci, bude-li to možné, budou snažit vyřizovat nejnutnější věci alespoň po telefonu nebo elektronicky. „Budeme pracovat, poštu si budeme nosit nahoru. Budeme brát telefony a všechny zájemce odkazovat na příští týden.

Úředníci vše přináší ke dveřím kanceláří a tam si věci přebírají pracovníci firmy, která má stěhování na starosti.

Vojtěch Pour s kolegou právě vynáší jeden z největších stolů. „Nejlepší je začít velkými kusy a těmi drobnými to potom dorovnávat, aby se využil celý prostor. Takže zase nábytek a do toho budeme přerovnávat krabice a drobné věci.

Naplno začne desítka úředníků opět pracovat od příštího pondělí, tedy od 17. ledna.

Spustit audio

Související