Čelisti: První člověk s nabroušenou břitvou se vrátil

23. říjen 2018

Let na Měsíc, návrat nejslavnějšího sériového vraha stříbrného plátna a rovnoprávnost trollí minority. V nových Čelistech bylo věru co slavit.

Hororová klasika Halloween restartovala posledních 40 let existence a vrací se symbolicky k prvnímu dílu Johna Carpentera z roku 1978. Nijak inovativní, ale solidně zrežírovaná a zábavná pocta legendě přivádí na plátno neodlučnou dvojici kořist a lovec. Příjemně prošedivělá Jamie Lee Curtis kontra svraštělý Mike Meyers… přibruste to!

S maskami mají svoji zkušenost i filmaři kolem režiséra Ali Abbasiho, kteří jsou podepsáni pod netuctovou žánrovou třaskavinou Tina a Vore. Trochu perverzní romance, trochu horor, dost scandi noir a ještě víc originální; tenhle snímek o ženě z nevšední minority, která umí vycítit skryté emoce, patří k nezapomenutelným samorostům.

A závěr patří Ryanu Goslingovi, který je opět ve své jamce smutný a sám. Tentokrát jeho jamka letí ke hvězdám pod taktovkou Damiena Chazella. Proč byl První člověk Neil Armstrong smutný a jaký byl jeho nejmilejší kráter na odhazování úzkostí a bolesti? Dozvíte se všechno, pokud nám dáte pár minut svého času.

Pusťte si celý díl a poslechněte si, jak Aleš Stuchlý, Daniel Řehák a Ví Schmarc hodnotí filmy První člověk, Tina a Vore & Halloween.

autoři: Aleš Stuchlý , Daniel Řehák , Vít Schmarc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka