Čelisti: Boys s modrými pilulkami na stopě masakrů

19. červenec 2018

V letošním roce nás nečeká žádná příšerózní dovolená, takže v éteru strašíme průběžně celé prázdniny. A s námi i Sacha Baron Cohen, přízrak norského teroristy a následky střídavé péče.

Dovolenou si vybírají jiní, což jsme pocítili v počtu mávajících a fotografujících Indů za sklem studia. Když se kolem mihla i opálená a africkou redukční dietou posílená šéfredaktorka Wavu Iva Jonášová, která nedávno v Keni pozřela toxický kokosový ořech, bylo jasné, že vysíláme zcela do prázdna. Ale to nevadí, my se rádi posloucháme.

Dan pohovořil o trochu zbytečné příšerózní animákové dovolené ve třetím Hotelu Transylvania. Vít rozebral několik inkarnací Sachy Barona Cohena, který opět straší republikány svou novou televizní show Who Is America? a nevede si úplně zle. Aleš zabrousil k výbušnému tématu Střídavé péče s francouzským realistickým dramatem, které vás napne jako strunu.

A závěr patřil kritickému trojhlasu na téma Utøya, 22. července. Je drama Erika Poppeho, mapující známý teroristický útok v Norsku, zneklidňujícím a drásavým dílem, nebo se spíš s rekonstrukcí útoku v jediném záběru neúspěšně pere?

Všechny tyto a mnoho dalších existenčních otázek naleznete v Čelistech, v pořadu, který odmítá jíst kokosové ořechy!

autoři: Daniel Řehák , Aleš Stuchlý , Vít Schmarc
Spustit audio