Bývalý masokombinát Březhrad patří výrobci zmrzliny Euroice

24. září 2010

Areál bývalého masokombinátu Březhrad u Hradce Králové koupila dnes v dražbě chrudimská společnost Euroice, která patří k předním českým výrobcům zmrzliny a mražených smetanových krémů. Areál, jehož součástí jsou rozsáhlé mrazírny, Euroice získala jako jediný účastník dražby za vyvolávací cenu 24,4 milionu korun. Prodávajícím byla hradecká společnost Presela. Euroice má areál již nyní v pronájmu a využívá jej ke skladování. "Nejdéle do roka bychom tam chtěli rozjet i výrobu celého sortimentu zmrzlin," řekl ČTK majitel Euroice Jiří Jiruška. Areál není v dobrém stavu a jeho postupná regenerace si podle Jirušky vyžádá velké investice. Jejich výši ale neupřesnil.

Firma Euroice vznikla v roce 1992 a její hlavní činností byla výroba cukrářské zmrzliny. V roce 1995 zahájila výrobu balené zmrzliny, o čtyři roky později vybudovala novou výrobnu. Mezi výrobky podniku patří například nanukové řady Herkules a Brouček, rolády Julietta a Olympia či vaničky Harley. Zboží dodává například do řetězců Penny Market, Makro, Interspar, Billa a Kaufland. Finanční údaje firma nezveřejňuje.
Masokombinát Březhrad, který dříve patřil potravinářské společnosti Salma Hradec Králové, přestal vyrábět v roce 1998. Areál má rozlohu téměř tří hektarů a obsahuje například mrazírny o objemu 10.000 metrů krychlových. Navazuje na komerční zónu Hradubická, v níž své obchody postavily společnosti Makro, Tesco a Gigasport.
Březhradský masokombinát není prvním, který se v Královéhradeckém kraji v poslední době prodal. Loni v létě se za 15 milionů korun prodal bývalý areál zkrachovalého drůbežářského podniku Idea Černožice nad Labem. Koupila jej společnost Provio, která se zabývá distribucí mražených potravin.

Logo
Spustit audio