Bydliště jako sklad zbraní. Pro muže, který prostřelil sousedům okno, si došla zásahová jednotka

2. prosinec 2021 12:03

V neděli 28. listopadu v podvečerních hodinách přijala Policie České republiky na lince 158 oznámení o možné střelbě na jeden dům v Nechanicích na Královéhradecku. Ke střelbě mělo dojít ve večerních hodinách, kdy oznamovatel uslyšel zvuk sypajícího skla. 

Po obhlídce domu oznamovatel zjistil, že má v jednom pokoji v horním patře prostřelené okno a žaluzii. Pod oknem nalezl střelu. Naštěstí se nikomu nic nestalo, celá rodina byla v tu dobu v přízemí.

Čtěte také

Policisté případ zadokumentovali a okamžitě začali po střelci pátrat. ​Šetřením si vytipovali možného podezřelého muže bydlícího v sousedství. Jelikož měli důvodnou obavu, že bude ozbrojený a tudíž nebezpečný, byla k jeho zadržení nasazena zásahová jednotka. Muže zadržela a odchytla i jeho agresivního psa, kterého předala strážníkům městské policie k dočasnému umístění do útulku.

Třiadvacetiletý muž byl následně obviněn z trestných činů nedovolené ozbrojování a poškození cizí věci, k čemuž se doznal a za což mu hrozí až dvouleté vězení.

Policisté při domovní prohlídce zajistili 17 různých zbraní, přes 2300 nábojů různých ráží, 16 prázdných zásobníků, 2 plastové láhve se střelným prachem, průkazy zbraní a zbrojní průkazy.

Bydliště jako sklad zbraní. Pro muže, který prostřelil sousedům okno, si došla zásahová jednotka

Jedna zbraň - samonabíjecí pistole, z které se mělo naposledy střílet, byla předána ke znaleckému zkoumání. Z evidencí policisté zjistili, že zbraně a průkazy patří jeho otci. Sedmačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání dvou přestupků - řádně nezajistil své zbraně proti krádeži a umožnil manipulaci se zbraněmi osobě, která nemá zbrojní průkaz.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související