Bouřka ve Dvoře Králové strhla elektrické vedení nad africkým safari. Naštěstí se nikomu nic nestalo

16. červenec 2021 08:35

Silná bouřka, které se prohnala Českem ze středy na čtvrtek, zasáhla i Královéhradecký kraj. Například v Safari Parku Dvůr Králové museli pracovníci pro veřejnost uzavřít africké safari. Bouře tam totiž strhla elektrické vedení. 

Čtěte také

„Z bezpečnostních důvodů musel být areál afrického safari po celý den uzavřen," popisuje situaci mluvčí Safari Parku Dvůr Králové Michal Šťastný.

A dodává, že při bouřce nebyl nikdo zraněn.
„Mohu s radostí říct, že zvířata ani lidé nepřišli k žádné úhoně, nedošlo k žádnému zranění nebo dokonce úmrtí. A velkou radost máme i z toho, že celá bouřka nepřinesla ani nějaké zásadní materiální škody."

Jediným, ale za to prý obrovským problémem, tak bylo právě uzavření afrického safari, odvolána musela být totiž celá řada programů.
„Musel se zastavit provoz safari trucků a také našich speciálních autobusů vjíždějících do areálu safari."

Čtěte také

Energetici potíže vyřešili během včerejšího dne a dnes už by mělo být africké safari opět plně přístupné.

Škody po bouřkách ze středy na čtvrtek řešili i pracovníci Technických služeb Hradec Králové.

„Nějaké škody samozřejmě máme. Je tu sedm stromů zlomených nebo vyvrácených. Z toho jsou ale jen tři stromy větší, čtyři jsou menší," říká náměstek ředitele Technických služeb Hradec Králové Daniel Jeřábek.

Čtěte také

Také je prý po městě velké množství popadaných větví.
„Musíme zajistit alespoň základní úklid. Většinou se jedná o ruční úklid, protože to vlastně ani jiných způsobem v podstatě nejde."

Škody, které se v poslední době objevují po bouřkách na území Hradce Králové, zároveň zdržují zaměstnance technických služeb od prací, které by dělali normálně.
„Když přijde bouřka, tak musíme některé lidi stáhnout. Po bouřce 30. června jsme museli minimálně na den zastavit veškeré sekání. To potom strašně zdržuje a tráva nám vyroste. Musíme potom veřejnosti vysvětlovat, že někde máme přeci jen porost trošku vyšší, než bychom si představovali."

V tomto počasí se prý daří třeba i keřům, které by také pracovníci už potřebovali sestřihnout.

Spustit audio

Související