Borůvkový tvarohový mls (od Z. Novákové z Hradce Králové)

Suroviny: 500 g měkkého tvarohu, 400 g borůvek nebo jiného drobného ovoce, 100 g cukru krupice, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 80 g dětské krupičky, citrónová šťáva (z 1/2 citrónu), strouhaná kůra z poloviny citrón

Postup:
Máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem utřeme, přidáme citronovou kůru. Do směsi pak přimícháme tvaroh, krupičku, citronovou šťávu a borůvky. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Troubu vyhřejeme na 150 °C a ve vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formě pečeme zhruba 50 minut. Pokud začne povrch příliš hnědnout, přikryjeme ho alobalem. Hotový moučník pocukrujeme.

autor: Zdeňka Kabourková