Borůvkový tvarohový mls (od Z. Novákové z Hradce Králové)
Suroviny: 500 g měkkého tvarohu, 400 g borůvek nebo jiného drobného ovoce, 100 g cukru krupice, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 80 g dětské krupičky, citrónová šťáva (z 1/2 citrónu), strouhaná kůra z poloviny citrón
Postup:
Máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem utřeme, přidáme citronovou kůru. Do směsi pak přimícháme tvaroh, krupičku, citronovou šťávu a borůvky. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Troubu vyhřejeme na 150 °C a ve vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formě pečeme zhruba 50 minut. Pokud začne povrch příliš hnědnout, přikryjeme ho alobalem. Hotový moučník pocukrujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka