Bílí Tygři se postaví proti Pirátům. „Budeme bojovat,“ říká Michal Teplý

21. září 2018 10:36

Hokejisty Liberce čeká těžký úkol. Ve třetím kole extraligy budou o první body v novém ročníku nejvyšší soutěže usilovat v Chomutově.

Duel mezi domácími Piráty a hostujícími Bílými Tygry začne dnes 21. září v 17 hodin a 30 minut.

Hokejistům Liberce start do nového ročníku extraligy nevyšel. Ze dvou zápasů nevydolovali ani bod. V Plzni prohráli 0:4 a s Pardubicemi doma 0:2. Na vstup do soutěže proto chtějí co nejrychleji zapomenout.

Bílí Tygři chtějí zapomenout na nevydařený start extraligy

Z nedělního zápasu proti Pardubicím. Michal Bulíř se snaží pomoct Romanu Willovi

Hokejisté Liberce mají za sebou nevydařený vstup do extraligy. Prohráli s Plzní i Pardubicemi, navíc nedokázali vstřelit gól.

„Paradoxně jsme měli šance lepší v tom utkání s Plzní než doma, ale jsme moc komplikovaní v zakončení, nejsme pohotoví, nedostáváme kotouče na branku. To jsou věci, které budeme trénovat,“ říká liberecký asistent Patrik Augusta, Věří zároveň, že tým Bílých Tygrů se podařilo poskládat dobře.

Začátek je důležitý. Tým to nakopne

Jedním z těch, kteří si vybojovali místo v extraligové sestavě, je obránce Tomáš Havlín. Moc dobře si uvědomuje, jak se na mužstvu může právě začátek soutěže podepsat: „Začátek sezóny je vždycky důležitý – když se daří, tým to nastartuje do sezóny… teď už je tlak na to, že bychom hru měli zlepšit.“

Nějaký ten bod z chomutovského ledu by si přál také útočník Michal Teplý: „Je to zápas jako každej jinej, budeme bojovat, cpát se do brány, střílet na beky a snad vyhrajeme.“

Po zápase v Chomutově čeká Bílé Tygry už v neděli domácí zápas proti Třinci.

autor: Pavel Petr
Spustit audio