Bestseller na stříbrném plátně. Deníček moderního fotra brzy vtrhne do kin

20. srpen 2020

Bloger. Přesně tohle slovo nesnáší Dominik Landsman. Autor řady populárních knih začal psát na mateřské dovolené. Teď už by konečně chtěl být spisovatelem.

„Nálepka se mnou zůstává, ale asi už mám smůlu. Moderní fotr mi zase až tak nevadí, ale nesnáším slovo bloger. Nevím, kolik musím napsat knížek, abych už nebyl bloger. Přitom blog dávno nemám,“ říká.

Film jako vrchol kariéry

Aktuální zfilmování knižní předlohy představuje podle Landsmana metu, které mnoho lidí nedosáhne. „Ani jsem s tím nepočítal. Je to pro mě asi opravdu vrchol. Literární cena u mě nejspíš nehrozí. Nedělám žádnou vysokou literaturu. Proces natáčení trvá čtyři roky, takže už před lety jsem z toho byl nadšený.“

Film by měl být v kinech příští rok. „Ještě jsem ho neviděl, teprve se bude stříhat. Byl jsem asi na čtyřech natáčecích dnech a zjistil jsem, že celý den se točí jedna scéna. Neumím si představit, jak to bude ve finále vypadat. Šťourat si nedovolím. Všechno beru. Mám respekt k jiné tvůrčí práci. Možná si budu myslet, že to je hrozný, ale neřeknu to. Budu říkat super, paráda a tak,“ usmívá se.

Moc si váží obsazení hlavních rolí dvojicí Jiří Mádl a Tereza Ramba. On sám si zahrál malou roli taxikáře. „Říkám větu To je ale hezký chlapeček, jak se jmenuje? Tahle věta se natáčela asi na šest záběrů. Nebyl jsem úplně stoprocentní, ale věřím, že tahle věta zlidoví. Moje malá role filmu přidá tu nadstavbu a nějaká filmová cena by tam být mohla.“ Syn Dominika Landsmana mezitím začal chodit do školy. Chystá se do druhé třídy.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související