Běháním pomůže těm, kdo léčí rakovinu

2. březen 2016
Rendez-vous

Vyléčili mu syna, teď pro ně poběží ultramaraton: 150 kilometrů.

Naplánovali trasu dlouhou přibližně 150 kilometrů, která vede od brněnské Dětské nemocnice až na vrchol Pradědu vysoký 1491,3 metru. Trasa má svou extrémností symbolizovat boj s leukémií, který se svým malým synkem zažil Viktor Slavíček.

„Ta zkušenost vám úplně zpřehází hodnoty. Najednou mě nebaví dělat věci jen tak pro vlastní potěšení. Rád bych prostřednictvím sportu pomohl nejen dětem, které onkologickou léčbou procházejí, ale i jejich rodičům a lékařům a sestrám v dětské nemocnici,“ vysvětluje svou motivaci Slavíček.


S KRTKEM NA PRADĚD
Termín: 19. - 21. května 2016
Délka trasy: 150 - 160 km (nebo jen zvolená část)
Start: Dětská nemocnice, Brno
Cíl: Praděd - vysílač
Podrobnosti: stránky projektu
Startovné: HitHit

U malého Štěpánka odhalili lékaři leukémii těsně před třetími narozeninami. Následovaly dlouhé měsíce náročné léčby v péči odborníků z Dětské nemocnice. V tomto období, kdy se existence celé rodiny smrskla na pobyt mezi čtyřmi stěnami, představoval právě běh pro Viktora Slavíčka vítaný ventil.

Teď je malý Štěpán prakticky zdráv, dokončuje poslední fázi následné léčby. Může chodit do školky a učí se lyžovat. K obrovské úlevě svých rodičů. „Jsme nesmírně vděčni odborníkům z Dětské nemocnice za jejich péči. I proto jsme si vybrali, že podpoříme nadační fond Krtek, který pomáhá na onkologické klinice této nemocnice,“ doplňuje Slavíček.

Stačí uběhnout jen část trasy

Vyzývá všechny milovníky běhání, aby se připojili k běhu S Krtkem na Praděd. Kdo by snad měl strach, že nezvládne celou trasu, může se připojit pouze k některé z etap. Podrobnosti najdou zájemci na stránkách projektu.

Při letošním nultém ročníku se pořadatelé rozhodli vybrat startovné prostřednictvím portálu HitHit . Zájemci se mohou přihlásit do závodu tak, že přispějí prostřednictvím HitHitu pětistovkou. Zapojit se mohou i větší sponzoři investováním dvou nebo pěti tisíc korun. Celá vybraná suma poputuje na konto nadačního fondu Krtek.

autoři: Milan Noha , ska
Spustit audio