Basketbalista Pavel Pumprla o konci kariéry zatím nepřemýšlí

20. únor 2020

S týmem ERA Basketball Nymburk získal basketbalista Pavel Pumprla šest mistrovských titulů. Jako kapitán mužstva dovedl v roce 2019 českou reprezentaci na mistrovství světa k senzačnímu šestému místu.

Třiatřicetiletý basketbalista Pavel Pumprla patří mezi významné osobnosti ve středočeském klubu. Do Nymburka poprvé přišel v roce 2009 z Opavy. Později si za basketbalem odskočil do Španělska. Po návratu měl ale jedinou myšlenku a volbu, znovu obléknout nymburský dres.

Basketbal je pro Pavla Pumprlu, zvaného Pampy, stále každodenní náplní života. Ne už ovšem v jistém slova smyslu drogou, jak tomu bylo před pár lety: „Myslím si, že ta úroveň vášně postupně klesá, jako skoro ve všem, ale vztah tam samozřejmě ještě je. Nedovedu si představit, že bych už nehrál. Každou chvíli, když jsem například zraněný, ještě poznávám, že mi to chybí.“

Pro nymburské fanoušky má ale Pampy jednu dobrou zprávu. Ve středočeském klubu ho uvidí minimálně ještě do konce příští sezóny. O konci kariéry zatím nepřemýšlí.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.