Bára Šichanová

Šéfredaktorka

Jsem šéfredaktorka Radia Wave.

Moje jméno a případná přezdívka:
Barbora Šichanová

Jsem ročník:
1984

Na Radiu Wave zastávám práci?
Šéfredaktorky, vedoucí programu a moderátorky podcastu Šeptem.

Předtím jsem stihnula?
Permanentně nestíhat a rozčilovat tím všechny vůkol, studovat a trochu organizovat. Řečnit s různými úspěchy leckde a k leckomu. Vytrvale a pravidelně rajzovat republikou téměř do padnutí.

Nejraději poslouchám?
Výběr hudby z playlistu RW, životní rady moudrých a zkušených a jemné zvuky, jako třeba otáčení stránek do ticha. Namátkou konkrétněji Björk, Efterklang, Kazety, Midi Lidi, Koop, Jazzanova, Amanda Palmer, Charlotte Gainsbourg, The xx, Radiohead, Arcade Fire a další.

Mé nejoblíbenější filmy
Uf! Nebe nad Berlínem, z Wendersova magického klobouku ještě Paříž, Texas. Dále Hodiny, Bílá stuha, nepřestává mě fascinovat Trier. Osudová šprťouchlata hejbejte se bratří Coenových. Ukradené polibky a jiné Truffautovy laskominy. Z většiny Woody Allen, tedy až na nejnovější recyklace dříve fungujícího. Tuzemský Protektor, Kristian, filmy Vávrovy a Vláčilovy.

Jestli čtu tak většinou?
Ve vlaku a před spaním, což se zpravidla nevylučuje. Teď zrovna Skleněný pokoj Simona Mawera. Jinak často vybírám něco z pera Umberta Eca. Otevřu si taky Topola, eseje Stanislava Komárka a povídky Woodyho Allena. Netradiční vhledy do umění Martiny Pachmanové, téměř pravidelně časopis Respekt.

Když mám volný čas tak ho trávím?
S přáteli a blízkými. Na cestách, v kavárnách, v kinech a galeriích. S hlavou nad hrncem či talířem. Dřív hodně sportem, ten teď zanedbávám.

K jídlu a pití si nejraději dopřávám...?
Sýry, zeleninu, olivy, kvalitní bílé víno a kávu. Jednou za čas tatarák, úžasná je jeho belgická delikátnější varianta martino.

Co bych chtěla sdělit světu...?
Ocenila bych spíš víc odpovědí na to množství otázek.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové