Autokemp Rozkoš na Náchodsku je znovu otevřený. Zatím ale dorazilo jen minimum lidí

26. květen 2021 08:33

Od začátku týdne mohly díky zmírnění protiepidemických opatření obnovit provoz kempy. Areál kempu u přehradní nádrže Rozkoš na Náchodsku je ale zatím prakticky prázdný. Turisty podle zaměstnanců s největší pravděpodobností odrazuje hlavně chladné a deštivé počasí. 

Podrobnosti zjišťoval reportér Václav Plecháček. Jak to tedy v kempu u přehradní nádrže Rozkoš u České Skalice aktuálně vypadá?

Na první pohled, jako kdyby bylo zavřeno. Areál je prakticky prázdný, vidět je jen pracovníky kempu, kteří se starají o sekání trávy nebo běžný úklid.

Čtěte také

Od znovuotevření kempu přijelo jen několik turistů, konkrétně deset posádek, jak je označují samotní pracovníci kempu. Nejde totiž o jednotlivce, ani nelze používat označení pro rodiny, zatím totiž přijíždí především rybáři.

Mluvil jsem osobně s dvojicí mužů, jde o bratry z Ostravy a sem na Náchodsko jezdí už řadu let. Ti se už otevření kempu na Rozkoši nemohli dočkat a dorazili mezi prvními. Zastihl jsem je u vody, u nahozených rybářských prutů.

Mluvil jsi o deseti posádkách, v kempu se jich ale nakonec ubytovalo jen sedm. Jak je to možné?

Zbylí turisté se nedokázali prokázat potvrzením o očkování nebo negativním testem na koronavirus. A pracovníci kempu je tak do areálu nepustili, riskovali by tak problémy s případnou kontrolou.

Čtěte také

Ostatní klienti problémy s podmínkami, jak je nastavila vláda, problémy nemají. Například dva již zmiňovaní bratři jsou již očkovaní.

Podle pracovníků kempu turisty spíš než tohle omezení odrazuje od ubytování v kempu špatné počasí. Je chladno, ráno hustě pršelo, žádné velké zlepšení se nečeká ani v nejbližších dnech. Do pátku tak s největší pravděpodobností přijede skutečně jen několik lidí.

To je podle provozovatele kempu samozřejmě problém, autokemp má náklady jako za normálního provozu. Lidé tady na turisty připraveni jsou, příjmy jsou ale zatím minimální.

Jak to vypadá se službami v kempu? Jsou otevřené třeba stánky s občerstvením?

Jsou, ale pouze dva z patnácti. A to i s ohledem na minimální počet turistů stačí.

Čtěte také

Jeden ze stánků jsem navštívil a jeho provozovatelky od včerejšího dne zatím nepřišel ani jediný zákazník.

Otevřená není ani restaurace na pláži, ta by mohlo zahájit provoz od června. Mimo provoz je zatím třeba také loděnice, která by ani neměla zákazníky.

Všichni, se kterými jsem v kempu mluvil, doufají ve zlepšení počasí a případně i zmírnění oněch vládních opatření. Jen to prý bude znamenat příjezd většího počtu turistů a tím samozřejmě i příliv peněz.

Autokemp Rozkoš - celoroční ubytování v kempu blízkém přírodě.

Spustit audio

Související